Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ολόκληρη η Ευρώπη ετοιμάζεται για την ελληνική χρεοκοπία!

Ολόκληρη η Ευρώπη ετοιμάζεται για την ελληνική χρεοκοπία!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Όλες οι χώρες της Ευρώπης ετοιμάζονται για τη χρεοκοπία της Ελλάδας… Η Γερμανία, η Πορτογαλία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Eurogroup, καθώς και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και οργανισμοί έχουν καταρτίσει σχέδια ανάγκης για το ενδεχόμενο μια ελληνικής εξόδου από το ευρώ αλλά δεν το λένε δημόσια, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Euro Insight.

Με τη Βρετανία και τη Φινλανδία να έχουν δηλώσει ανοιχτά ότι είναι προετοιμασμένες σε μια περίπτωση Grexit, το Euro Insight επισημαίνει πως όλοι προετοιμάζονται για ένα τέτοιο ενδεχόμενο αλλά δεν το ομολογούν για να μην τρομάξουν τις αγορές.

Την ώρα που εντείνονται οι ανησυχίες για το σενάριο στάσης πληρωμών από την Αθήνα, αξιωματούχοι της ευρωζώνης επιβεβαιώνουν στο περιοδικό ότι οι κυβερνήσεις και οι θεσμοί για τους οποίους εργάζονται έχουν εξετάσει τις συνέπειες μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και πώς να τις περιορίσουν.

«Πρέπει να είναι πολύ, πολύ ανήσυχοι σε αυτή τη φάση ότι η Ελλάδα θα κηρύξει στάση πληρωμών», δηλώνει στο Euro Insight ο Flemming Larsen, πρώην διευθυντικό στέλεχος του ΔΝΤ.

Όπως υπογραμμίζει το περιοδικό, η Γερμανία, η Πορτογαλία, η Κομισιόν και το Eurogroup έχουν καταρτίσει σχέδια εκτάκτου ανάγκης για το ενδεχόμενο Grexit. Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, το ίδιο έχει κάνει και η ΕΚΤ, ενώ είναι γνωστό ότι αντίστοιχα σχέδια έχουν καταρτίσει Βρετανία και Φινλανδία.

Ο Jan von Gerich, οικονομολόγος στην Nordea, τονίζει ότι το ρίσκο Grexit «είναι πλέον πραγματικό» και τοποθετεί την πιθανότητα εξόδου από το ευρώ στο 30%. «Κάθε σοβαρός θεσμός θα πρέπει να έχει ένα σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για ένα Grexit», λέει ο ίδιος, προσθέτοντας ότι το φινλανδικό υπουργείο Οικονομικών δεν θα έκανε σωστά τη δουλειά του αν δεν είχε προετοιμαστεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Την ίδια στιγμή η Γερμανία και συγκεκριμένα εκπρόσωπος του υπουργείου οικονομικών αρνήθηκε να διαψεύσει δημοσίευμα της SZ για χρεοκοπία της Ελλάδας εντός του ευρώ και προετοιμασίες της Γερμανίας για αυτό!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

Περίπου 4,2 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν βρει καταφύγιο στην Ε.Ε.

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr