Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ΙΟΒΕ βλέπει βελτίωση οικονομικού κλίματος

Το ΙΟΒΕ βλέπει βελτίωση οικονομικού κλίματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΙΟΒΕ, Οικονομική Κρίση,

Bελτίωση παρουσίασε το οικονομικό κλίμα στη χώρα τον Μάρτιο, με τον σχετικό δείκτη του ΙΟΒΕ να σκαρφαλώνει στα υψηλότερα επίπεδα από το καλοκαίρι του 2008.

Σύμφωνα με την Έρευνα Οικονομικής Συγκυρίας του Ιδρύματος, ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος αυξήθηκε στις 97,5 από 94,8 μονάδες που ήταν τον Φεβρουάριο.

Από τους επιμέρους τομείς της οικονομίας, καταγράφεται ανάκαμψη στις επιχειρηματικές προσδοκίες στη Βιομηχανία και τις Κατασκευές, πτώση στο Λιανικό Εμπόριο και σχετική σταθερότητα στις Υπηρεσίες. Η καταναλωτική εμπιστοσύνη κινείται επίσης ανοδικά, μετά από ένα δίμηνο υποχώρησης, στα λιγότερο αρνητικά επίπεδα της τελευταίας τετραετίας.

Το ΙΟΒΕ διαπιστώνει και πάλι θετικά μηνύματα για την πορεία της οικονομίας, αλλά και επιμέρους εξελίξεις όπως π.χ. η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και η μη λήψη μέτρων για το τρέχον έτος, η παροχή κάποιου βοηθήματος σε κοινωνικές ομάδες λόγω των καλών δημοσιονομικών αποτελεσμάτων του 2013, που επιδρούν θετικά στις διαμορφούμενες προσδοκίες σε πολίτες και επιχειρήσεις.

«Βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει ότι υποχώρησαν οι οικονομικές δυσκολίες των προηγούμενων μηνών, οι οποίες εξακολουθούν σε μεγάλο βαθμό να υφίστανται, ως σωρευτικό αποτέλεσμα της κρίσης. Πάντως, η συνεχής επιβράδυνση της ύφεσης που αντανακλάται και στα επίσημα στοιχεία, δημιουργεί προσδοκίες σταθεροποίησης της οικονομίας, με τονωτικές πιθανόν επιδράσεις στην απασχόληση», αναφέρει το ΙΟΒΕ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Η Γερμανική Welt αμφισβητεί το success story του Μητσοτάκη: «Η κρίση στην Ελλάδα δεν έχει τελειώσει»

Δεν τα βγάζουν πέρα με την ακρίβεια οι καταναλωτές και τρώνε από τα έτοιμα

«Βουλιάζει» η μεσαία τάξη στην ΕΕ – Το 60% των Ελλήνων επιβιώνει με δανεικά

Προειδοποίηση για «οικονομικό τσουνάμι» που θα σαρώσει ΗΠΑ και υπόλοιπο κόσμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr