Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρώμη δείχνει το δρόμο για λύση στα κόκκινα στεγαστικά δάνεια

Η Ρώμη δείχνει το δρόμο για λύση στα κόκκινα στεγαστικά δάνεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν ανακοίνωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχετικά με τα μη εισπράξιμα ποσά που οι τράπεζες έχουν δανείσει σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις της χώρας του.

Πρόκειται για ουσιαστικό πρόβλημα, τονίζει ο Τύπος, από την στιγμή που τα ποσά αυτά βαραίνουν σημαντικά τους ισολογισμούς των τραπεζών, μπλοκάροντας σε μεγάλο βαθμό τη δραστηριότητά τους.

Οι πιστώσεις αυτές πρόκειται να σταματήσουν να ανήκουν στους τραπεζικούς οργανισμούς και θα μετατραπούν σε ομολογιακούς τίτλους, όπως ανακοίνωσε ο Πάντοαν, προσθέτοντας ότι «είναι ένα πρώτο, σημαντικότατο βήμα για την Ιταλία» και πως «οι διάφορες λεπτομέρειες θα καθοριστούν τις επόμενες ώρες, από την στιγμή που πρόκειται για μηχανισμό πιο πολυσύνθετο από μια απλή κρατική εγγύηση».

Από τη μεριά της, η αρμόδια επίτροπος για θέματα ανταγωνισμού Μάργκαρετ Βεστάγκερ δήλωσε ότι «δεν πρόκειται για κρατική βοήθεια», υπογραμμίζοντας ότι «μαζί και με άλλες μεταρρυθμίσεις που υιοθέτησε η Ιταλία, η κίνηση αυτή αναμένεται να ενισχύσει την ικανότητα της χώρας σε ό,τι αφορά τη χορήγηση δανείων στην πραγματική οικονομία».

Πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφεραν επίσης ότι δεν θα πρόκειται για μια και μόνο «κακή τράπεζα», αλλά για χωριστές οντότητες που θα τύχουν καθεμιά διαφορετικής διαχείρισης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρομπέρτο Καβάλι: Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας σε ηλικία 83 ετών

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Έφτιαξαν fake βίντεο πορνό με τη Μελόνι – Στη Δικαιοσύνη η πρωθυπουργός της Ιταλίας

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Απειλές Χούτι κατά της Ιταλίας: «Αν ξανά αποτρέψουν επίθεσή μας, τα πλοία της θα κινδυνεύσουν»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr