Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Citigroup: Απίθανο η Ελλάδα να βγει στις αγορές το 2017

Citigroup: Απίθανο η Ελλάδα να βγει στις αγορές το 2017
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Citigroup,

Αν και η εφαρμογή του τρίτου προγράμματος έχει σημειώσει πρόοδο, οι καθυστερήσεις από την ελληνική κυβέρνηση καταδεικνύουν την πολύ χαμηλή ιδιοκτησία του προγράμματος, τονίζει η Citigroup σε σχετικό report, υπογραμμίζοντας ότι το ρίσκο εφαρμογής του προγράμματος παραμένει υψηλό.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του διεθνούς οίκου, η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές το 2017 είναι αρκετά απίθανη, επισημαίνει ωστόσο ότι οι πιθανότητες μιας πλήρους αποτυχίας στις διαπραγματεύσεις έχουν υποχωρήσει.

Ενώ η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει μία στροφή προς την μεταρρυθμιστική ατζέντα από το καλοκαίρι του 2015, μετά την υπογραφή του τρίτου προγράμματος διάσωσης, η έλλειψη «κυριότητας του προγράμματος» από την κυβέρνηση και η έλλειψη ορατότητας για τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους εξακολουθούν να υπονομεύουν τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας.

“Στο 0.5% η ανάπτυξη  το 2017”

Σύμφωνα με τη Citi, αν και η Ελλάδα δεν συνεχίζει να βιώνει την βαθιά ύφεση των τελευταίων ετών, ωστόσο το 2015 όσο και το 2016 η ύφεση θα επιμείνει και η ανάκαμψη που εκτιμά η κυβέρνηση για το 2017 δεν θα είναι κοντά στις μη ρεαλιστικές της προβλέψεις.

Όπως σημειώνει η αμερικάνικη τράπεζα, αν και πρόσφατα αφαίρεσε την πιθανότητα του Grexit για επόμενα 1-3 χρόνια, στην καλύτερη περίπτωση το 2017 η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα αγγίξει το 0,5% και το 0,9% το 2018, έναντι των προβλέψεων της κυβέρνησης για 2,7% και 3,1% αντίστοιχα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρουμπινί: Θέμα χρόνου η κατάρρευση του δολαρίου – Έρχεται χάος στις αγορές

Ύφεση 7,8% βλέπει η Citigroup στην Ελλάδα

Citi: Γιατί πρέπει η Ελλάδα να θέσει υπό έλεγχο τον Covid-19 πριν το καλοκαίρι

Citi: H έκθεση της Κομισιόν σφίγγει τη «θηλιά» για την Ιταλία

Citigroup: Μπορεί η Ευρωζώνη να γίνει «νησί»;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr