Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρέγκλινγκ: H Eλλάδα δεν θα έχει πρόβλημα με το χρέος για μια δεκαετία

Ρέγκλινγκ: H Eλλάδα δεν θα έχει πρόβλημα με το χρέος για μια δεκαετία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα με την αποπληρωμή του χρέους της τουλάχιστον για μια δεκαετία δήλωσε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ συντασσόμενος με τη γερμανική πλευρά στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

«Σε βραχυπρόθεσμη φάση, δεν υπάρχει πρόβλημα», είπε ο επικεφαλής του ΕSM, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Wall Street Journal.

Παρότι το εθνικό χρέος της Ελλάδας βρίσκεται στο 180% του ΑΕΠ, όπως είπε ο ίδιος, «αυτό δεν είναι σχετικό όταν πληρώνεις επιτόκιο 1%». Η Ελλάδα, σύμφωνα με τον Ρέγκλινγκ, αυτή τη στιγμή πληρώνει σχετικά λιγότερα, σε σχέση με άλλες κυβερνήσεις όπως η Γαλλία ή το Βέλγιο, λόγω των φτηνών δανείων που έλαβε από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας

“Είμαι μάλλον με τη μεριά του κ. Σόιμπλε, παρά με της Λαγκάρντ”

Ο κ. Ρέγκλινγκ μάλιστα, έλαβε θέση για τη αντιπαράθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη για το πότε θα αρχίσουν οι διαβουλεύσεις για το χρέος. Υπενθυμίζεται πως, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε στην Ουάσινγκτον πως το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά η έλλειψη ανταγωνιστικότητας. Και σε αυτό, ο Ρέγκλίνγκ δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Είμαι μάλλον με τη μεριά του κ. Σόιμπλε, παρά με της Λαγκάρντ. Όπως σχολιάζει η WSJ, η Αθήνα υπέστη πλήγμα και από την απόφαση της ΕΚΤ να μην συμπεριλάβει τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, επικαλούμενη ανησυχίες σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους. Πρέπει να ληφθούν μέτρα για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα (σσ. Του χρέους) ανέφερε ο κ. Ντράγκι και πρόσθεσε «μέχρι τότε είναι πρόωρο να μιλάμε για αγορά ομολόγων»

Η υπόσχεση ότι θα βοηθήσουμε την Ελλάδα εάν κάνει αυτά που πρέπει είναι λογική, σημείωσε ο κ. Ρέγκλινγκ, ο οποίος τόνισε ότι δεν αναμένεται ότι θα χρειαστεί και τέταρτο πρόγραμμα για την Ελλάδα, μετά το πέρας του τρέχοντος το 2018.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πέθανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε ηλικία 81 ετών

Ο Τσίπρας διέλυσε τον Βαρουφάκη: Λέει «ανοησίες» – «Να πάει να βρει τον φίλο του τον Σόιμπλε»

Ο Μητσοτάκης εκτίναξε το χρέος πάνω από 400 δισ. ευρώ

Non paper από Βερολίνο με σκληρούς όρους για μείωση χρέους – Τι σημαίνει για την Ελλάδα

Οι «εξαρτημένες ελίτ» και η «προστασία» τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr