Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τελευταία ευκαιρία για να διορθώσετε λάθη στο Ε9

Τελευταία ευκαιρία για να διορθώσετε λάθη στο Ε9
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ε9, Φορολογία,

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων για διορθώσεις στο Ε9 με επιβάρυνση το μισό του προστίμου που προβλέπεται από τον νόμο (50 αντί 100 ευρώ).

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν μέχρι και σήμερα, με την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής, να διορθώσουν τυχόν λάθη που έχουν κάνει κατά την συμπλήρωση του εντύπου Ε9 βάσει του οποίου υπολογίστηκε ο ΕΝΦΙΑ του 2016.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν από τη νέα τροποποιητική δήλωση προκύπτει μείωση του φόρου έως 300 ευρώ, η εκκαθάριση διενεργείται άμεσα από τη διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Το επιπλέον ποσό του φόρου που έχει καταβάλει ο φορολογούμενος στην περίπτωση αυτή, συμψηφίζεται κατά τις επόμενες δόσεις καταβολής του ΕΝΦΙΑ του 2016.

Εάν η επιστροφή φόρου υπερβαίνει τα 300 ευρώ, ο φορολογούμενος θα πρέπει να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην αρμόδια Δ.Ο.Υ..

Σύμφωνα με τους φοροτεχνικούς, τα πλέον συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι φορολογούμενοι αφορούν στον όροφο που βρίσκεται το διαμέρισμα.

Ακολουθούν τα λάθη που αφορούν στη δήλωση βοηθητικών χώρων ως κύριων, και άλλα σχετικά με την ψιλή κυριότητα ή την επικαρπία του ακινήτου.

Επίσης, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να επαναβεβαιώσουν τη σωστή θέση σε σχέση με τη θάλασσα αγροτεμαχίων που έχουν στην κατοχή τους.

Επισημαίνεται ότι φέτος τα αγροτεμάχια δεν υπολογίστηκαν στον συμπληρωματικό φόρο, και έτσι κριτήρια όπως η απόστασή τους από τη θάλασσα κα άλλα γεωγραφικά κριτήρια δεν λαμβάνονται υπόψη.

Σε κάθε περίπτωση όμως, θα πρέπει να διορθώσουν τυχόν λάθη που έχουν κάνει στη δήλωσή τους για τα ακίνητα αυτά.

Κλειστό το TAXIS το Σαββατοκύριακο

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από τη γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης, όλες οι παρεχόμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και εφαρμογές, δεν θα είναι διαθέσιμες το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Δεκεμβρίου 2016, εξαιτίας της αναβάθμισης των υπολογιστικών συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ποιοι φορολογούμενοι δεν θα αναγκαστούν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις

Κασσελάκης: Επίθεση στη Δικαιοσύνη για στοχοποίηση του και μεροληψία υπέρ της κυβέρνησης Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητική παραδοχή της κυβέρνησης ότι δεν θα φορολογήσει τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων του 2023

Συρία: Οι επιχειρηματίες στο Χαλέπι δεν αντέχουν τη βαριά φορολογία του καθεστώτος Άσαντ

Παυλόπουλος-Βενιζέλος: Αντισυνταγματικός ο νόμος για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr