Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαρίτσης: Οι διεθνείς οίκοι συμφωνούν για ανάπτυξη 2,7% το 2017

Χαρίτσης: Οι διεθνείς οίκοι συμφωνούν για ανάπτυξη 2,7% το 2017
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η εκτίμηση της κυβέρνησης για ανάπτυξη 2,7% το 2017 συμφωνεί με εκείνη των περισσότερων διεθνών οίκων, όπως και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και είναι απολύτως ρεαλιστική, σε συνάρτηση με τις προσδοκώμενες πολιτικές εξελίξεις (κλείσιμο β’ αξιολόγησης, μέτρα για το χρέος, ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης), επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Real News.

«Η ανάπτυξη, προσθέτει, δεν θα έρθει για την Ελλάδα αν προσπαθήσει να μεταβληθεί σε φορολογικό παράδεισο ή σε χώρα φτηνής και χωρίς δικαιώματα εργασίας. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας βρίσκονται αλλού: στους υψηλά καταρτισμένους νέους ανθρώπους, στη στρατηγική γεωγραφική της θέση», τονίζοντας ότι «στόχος μας δεν είναι η επίτευξη μιας ονομαστικής ανάπτυξης στα ίδια σαθρά θεμέλια του παρελθόντος αλλά προσπαθούμε να θέσουμε τις βάσεις για μια ανάπτυξη δίκαιη, σε όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας, και βιώσιμη, οικονομικά και περιβαλλοντικά».

Αναφερόμενος στην προσέλκυση επενδύσεων ο αν. υπουργός τονίζει πως βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο 11 επενδύσεις (συνολικού ύψους 1,1 δισ. Euro), σε τομείς στρατηγικής σημασίας, ενώ σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση του πακέτου Γιουνκέρ, η Ελλάδα είναι έκτη ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ, και πρώτη μετά τις πέντε μεγάλες οικονομίες της Ένωσης, ως προς την απορρόφηση των πόρων. Συγκεκριμένα έχουν ήδη υπογραφεί συμφωνίες ύψους 900 εκατ. ευρώ (2,36 δισ. ευρώ με τη μόχλευση των πόρων) για έργα υποδομής και για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων ενώ σύντομα θα ολοκληρωθούν ακόμη περισσότερες συμφωνίες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Εφορία: Όποιος αποδέχεται οφειλές μετά από έλεγχο θα πληρώνει το μισό πρόστιμο

ΕΝΦΙΑ 2024: Έφτασε ο νέος λογαριασμός στους ιδιοκτήτες ακινήτων

Οι νέες ημερομηνίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων και ανάρτησης ΕΝΦΙΑ

Ποιοι φορολογούμενοι δεν θα αναγκαστούν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr