Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίχαλος: 40 δισ. “κέρδος” για τους καταναλωτές από τη διασύνδεση των ενεργειακών δικτύων

Μίχαλος: 40 δισ. “κέρδος” για τους καταναλωτές από τη διασύνδεση των ενεργειακών δικτύων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΒΕΑ, Ενέργεια, Κωνσταντίνος Μίχαλος,

Με κατάλληλη διασύνδεση των ενεργειακών δικτύων, η ετήσια εξοικονόμηση για τους ευρωπαίους καταναλωτές θα έφθανε τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ, επεσήμανε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος μιλώντας σε εκδήλωση για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας ενόψει της ενεργειακής ένωσης.

«Η ολοκλήρωση της εσωτερικής αγοράς ενέργειας, φιλοδοξεί να διευκολύνει την πρόσβαση στις αγορές πέραν των εθνικών συνόρων και να συμβάλει στη διαμόρφωση ανταγωνιστικότερων τιμών στην ενέργεια, για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις», ανέφερε ο κ. Μίχαλος και πρόσθεσε ότι «Αναπτύσσοντας όλες τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να αντιμετωπίσει οριστικά το ζήτημα της γεωπολιτικής ενεργειακής εξάρτησης και – επιπλέον – να εξασφαλίσει την τεχνολογική πρωτοπορία σε έναν κρίσιμο για την παγκόσμια οικονομία τομέα».

Οι προτεραιότητες όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ θα πρέπει είναι αποτελέσει η προώθηση μεγάλων επενδύσεων για τη διασύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς και για την κατασκευή δικτύων σύνδεσης της Ελλάδας με τις χώρες της υπόλοιπης Ευρώπης.

Επίσης, να ενθαρρυνθούν νέες μεγάλες επενδύσεις στον τομέα των ΑΠΕ, με στόχο να αυξηθεί το δυναμικό και η παραγωγή της χώρας, να καλυφθούν σε μεγαλύτερο βαθμό οι εγχώριες ανάγκες και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ανάπτυξη των εξαγωγών.

Σημείωσε τέλος ότι η ανάπτυξη των διευρωπαϊκών ηλεκτρικών δικτύων υψηλής ισχύος δημιουργεί ευκαιρίες για την εξαγωγή ποσοτήτων ηλεκτρικής ενέργειας, συμβάλλοντας έτσι στην εξωστρεφή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια Απριλίου

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Ελλάδα-ΗΑΕ: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο τραπέζι Μητσοτάκη και του υπουργού Βιομηχανίας των Εμιράτων

Γιώργος Τσίπρας: Η βίαιη απολιγνιτοποίηση ήταν πολιτική, εντελώς ερασιτεχνική και στην ουσία σκόπιμη για κάποια συμφέροντα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr