Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόστιμο 864 εκ. δολαρίων στη Moody’s για την κρίση του 2008

Πρόστιμο 864 εκ. δολαρίων στη Moody’s για την κρίση του 2008
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s θα πληρώσει 864 εκατ. δολάρια ως αποζημίωση, για να διευθετήσει τις διώξεις για τον ρόλο του στην εσφαλμένη εκτίμηση τίτλων ακινήτων, που συνέβαλε στο ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και 21 Πολιτείες υπέγραψαν μια συμφωνία με τις Moody’s Investors services, Moody’s Analytics και τον μητρικό οίκο Moody’s Corporation.

Ο οίκος αξιολόγησης έχει κατηγορηθεί ότι υπερεκτίμησε την αξιολόγηση των τίτλων που ήταν βασισμένοι στα ενυπόθηκα δάνεια υψηλού κινδύνου («subprimes») τα οποία βρέθηκαν στο επίκεντρο της χειρότερης χρηματοπιστωτικής κρίσης που έχει ξεσπάσει μετά το μεγάλο κραχ του 1929.

Η Standard and Poor’s είχε αποδεχθεί το 2015 να πληρώσει πρόστιμο 1,37 δισ. δολαρίων επειδή παραπλάνησε τους επενδυτές σχετικά με την ποιότητα αυτών των ενυπόθηκων «subprime» δανείων.

Έπειτα από έρευνα που διήρκεσε πολλά χρόνια, η συμφωνία που υπογράφηκε με τη Moody’s «περιλαμβάνει όχι μόνο ένα σημαντικό πρόστιμο και την παραδοχή των γεγονότων, αλλά επίσης τη δέσμευση να συμμορφωθεί με νέα μέτρα για να εξασφαλίσει στο εξής την ακεραιότητα των χρηματοοικονομικών αξιολογήσεών του», αναφέρει στην ανακοίνωση ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Μπιλ Μπέιρ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Άντονι Μπλίνκεν για 25η Μαρτίου: «Ως γενέτειρα της δημοκρατίας, η Ελλάδα λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης για τις αρχές που αγαπάμε»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr