Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρέγκλινγκ: Για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018 συμφωνεί και ο Τσίπρας – Μετά βλέπουμε

Ρέγκλινγκ: Για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018 συμφωνεί και ο Τσίπρας – Μετά βλέπουμε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην Ελλάδα έχει γίνει μεγαλύτερη πρόοδος από αυτή που αναμενόταν το 2016, τονίζει σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

Αυτό όπως λέει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας κάνει τους Ευρωπαίους να είναι πιο αισιόδοξοι από ότι είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σχετικά με το ελληνικό ζήτημα.

«Εμείς είμαστε πιο αισιόδοξοι διότι έχουμε λάβει υπόψη μας τα αποτελέσματα του 2016, που ήταν καλύτερα του αναμενόμενου. Όταν έχουμε όλα τα στοιχεία από την Αθήνα, θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την κατάσταση. Ελπίζω πως έχουμε δίκιο διότι αυτό θα διευκολύνει την Ελλάδα» αναφέρει ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ο επικεφαλής του ESM ανέφερε στην ισπανική εφημερίδα ότι εργάζονται σκληρά για να κρατήσουν το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σε ότι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ για το 2018, ο κ. Ρέγκλινγκ είπε ότι «Δεν υπάρχει διαφωνία στο επίπεδο του πρωτογενούς πλεονάσματος που απαιτείται. Υπεγράφη από όλους τους ηγέτες περιλαμβανομένου του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα».

Επεσήμανε δε ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ευρωπαίων εταίρων, τα μέτρα τα οποία έχουν ήδη ληφθεί είναι επαρκή για να πετύχει η Ελλάδα τον συγκεκριμένο στόχο το 2018. Είπε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) διαφωνεί με αυτή την πρόβλεψη, ωστόσο, όπως πρόσθεσε, «παρ’ όλα αυτά, η ελληνική κυβέρνηση δεν αμφισβητεί ότι πρέπει να επιτύχει αυτό το πλεόνασμα. Αμφισβητούν το για πόσο πρέπει να παραμείνουν σε αυτό το επίπεδο».

Συμπλήρωσε επίσης ότι αυτό το ζήτημα είναι ανοικτό προς συζήτηση, διότι η συμφωνία λέει πως πρέπει να επιτευχθεί το 2018 και να διατηρηθεί μεσοπρόθεσμα. «Δεν υπάρχει κανένας ορισμός για το τι σημαίνει μεσοπρόθεσμα, όμως έχουμε χρόνο για να το διαπραγματευτούμε», εξήγησε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τσίπρας: Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν θα ευδοκιμήσουν – Η κυβέρνηση παρακάμπτει το Σύνταγμα

Αλέξης Τσίπρας για ιδιωτικά πανεπιστήμια: Άλλο ένα σκαλοπάτι στο κατήφορο της συστηματικής απαξίωσης του Συντάγματος

Αλέξης Τσίπρας: Εκλέχθηκε πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια

Τσίπρας χωρίς βαρίδια: Γενναία αυτοκριτική, σθεναρή κριτική στο καθεστώς Μητσοτάκη, Έλληνας άρα δυτικός ηγέτης

MRB Δημοσκόπηση: Υπέρ της πρότασης Τσίπρα η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr