Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίχαλος: Το ιστορικό κτίριο του ΕΒΕΑ δεν είναι τσιφλίκι του Καμίνη

Μίχαλος: Το ιστορικό κτίριο του ΕΒΕΑ δεν είναι τσιφλίκι του Καμίνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στα δικαστήρια θα λυθεί η διαφωνία του Δήμου Αθηναίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας για τη χρήση ακινήτου του επιμελητηρίου που βρίσκεται επί της οδού Αμερικής 8 στο κέντρο της Αθήνας.

Το κτίριο έχει ανακαινιστεί με χρήματα του ΕΣΠΑ με την υποχρέωση να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθεί Κέντρο-«Εκκολαπτήριο Επιχειρηματικότητας».

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης κατήγγειλε ευθεία παραβίαση των όρων της συμφωνίας από τη διοίκηση του ΕΒΕΑ και γνωστοποίησε ότι ο δήμος προχωρά στη χρήση ένδικων μέσων.

Σημειώνεται ότι, η δημοτική αρχή πριν από τρία χρόνια συνήψε με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ προγραμματική σύμβαση, με την οποία παραχωρήθηκε δωρεάν η χρήση του κτιρίου στο Δήμο για 12 χρόνια. Από πλευράς του, ο Δήμος ανέλαβε το έργο της αποκατάστασης του διατηρητέου, με ένταξη της σχετικής χρηματοδότησης στο ΕΣΠΑ, στοχεύοντας στην αύξηση της απασχόλησης μέσα από την προώθηση και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο κρύβεται η διαφωνία του Δήμου με το ΕΒΕΑ, με τον Κωνσταντίνο Μίχαλο να επισημαίνει πως «το κτίριο δεν δωρίζεται στον Γιώργο Καμίνη». Όπως σημείωσαν στελέχη του επιμελητηρίου, ο δήμος άρχισε, τις τελευταίες μέρες, αυθαίρετα, χωρίς να ενημερώσει το επιμελητήριο, να τοποθετεί και να «μοιράζει» γραφεία για υπηρεσίες του δήμου οι οποίες δεν είχαν σχέση με το ρόλο που πρέπει να επιτελέσει το κτίριο. Δηλαδή αυτόν της υποστήριξης και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας.

Σχετικό εξώδικο έχει αποστείλει το επιμελητήριο στο Δήμο ενώ έχει ενημερώσει και την περιφέρεια για όσα συμβαίνουν και σήμερα με δικαστικό επιμελητή και το νομικό σύμβουλο του επιμελητηρίου ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, προχώρησε στην αλλαγή της κεντρικής κλειδαριάς του κτιρίου το οποίο είναι στην ιδιοκτησία του.

Από το επιμελητήριο υπογραμμίζεται ότι το κτίριο αυτό αποκαταστάθηκε με χρήματα του ΕΣΠΑ και με την στήριξη και συνδρομή του Δήμου αλλά για συγκεκριμένο σκοπό. Για να γίνει χώρος επιχειρηματικότητας. «Να φιλοξενηθεί η Θερμοκοιτίδα Επιχειρηματικότητας, δηλαδή ένα σύγχρονο, εξυπηρετικό και δυναμικό κέντρο υποστήριξης της επαγγελματικής εκκίνησης νέων επιχειρηματιών, και όχι για να στεγαστούν υπηρεσίες του δήμου που δεν σχετίζονται με αυτό το αντικείμενο» όπως σχολίασαν τα ίδια στελέχη.

Το ΕΒΕΑ, με δήλωση τού προέδρου του Κ. Μίχαλου, υπογραμμίζει ότι έχει προβεί σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, ώστε το ιστορικό του κτίριο επί της οδού Αμερικής 8 να λειτουργήσει ως Κέντρο Ανάπτυξης (Θερμοκοιτίδα) Επιχειρηματικότητας, όπως προβλέπεται στην προγραμματική σύμβαση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μίχαλος απαντώντας στις δηλώσεις και στις ανακοινώσεις του δημάρχου Αθηναίων προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Προκειμένου να μην εκληφθεί η σιωπή μας στα ψεύδη και στην παράτυπη συμπεριφορά του Δημάρχου Αθηναίων ως αδυναμία, το ΕΒΕΑ γνωστοποιεί ότι ήδη έχει προβεί σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, ώστε το ιστορικό του κτίριο επί της οδού Αμερικής 8 να λειτουργήσει σύμφωνα με την από 11.12.2013 προγραμματική σύμβαση που είχε συναφθεί μεταξύ του Δήμου και του Επιμελητηρίου.

Επειδή όμως ο Δήμος Αθηναίων δεν τήρησε την προγραμματική αυτή σύμβαση και κατέλαβε εν αγνοία μας το ιστορικό κτίριο ιδιοκτησίας μας, τοποθετώντας στο εσωτερικό του γραφεία και εξοπλισμό εν κρυπτώ, εγκαίρως και πάλι τον ενημερώσαμε, με την αποστολή εξωδίκου, ότι θα προβούμε στην ανάληψη της χρήσης του ακινήτου μας.

Αυτό και μόνο πράξαμε, παρουσία δικαστικού επιμελητή και του νομικού μας συμβούλου. Η συνέχεια, βεβαίως, θα δοθεί στη δικαιοσύνη, καθώς δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε τη χρήση ενός κτιρίου που καταγράφει την ιστορία της επιχειρηματικότητας στην Αθήνα, σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία εκτός από Κέντρο Ανάπτυξης (Θερμοκοιτίδα) Επιχειρηματικότητας, όπως προβλέπεται στην προγραμματική σύμβαση».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Οι τέσσερις βασικοί άξονες του υπ. Εθνικής Άμυνας για εδαφική ακεραιότητα και εθνική ανεξαρτησία

Επιμελητήρια: Προς τρίτη συνεχόμενη αναβολή οι εκλογές – Όλο το παρασκήνιο

Νίκος Δένδιας: Κάναμε διεθνείς συμφωνίες που μας ισχυροποίησαν

Ο Καμίνης κατέθεσε μήνυση για πιθανότητα «έμμεσης» παρακολούθησής του

Σύσσωμος ο επιχειρηματικός κόσμος καταγγέλλει την κυβέρνηση για το «ψηφιακό χαράτσι»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr