Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε ποιους κλάδους οι εργοδότες είναι αισιόδοξοι για προσλήψεις το επόμενο τρίμηνο

Σε ποιους κλάδους οι εργοδότες είναι αισιόδοξοι για προσλήψεις το επόμενο τρίμηνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Θετικά διακείμενοι ως προς το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε προσλήψεις, μέσα στο επόμενο τρίμηνο, εμφανίζονται οι εργοδότες στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της Manpower Group για το β’ τρίμηνο του 2017.

Με βάση τα διαθέσιμα ευρήματα, οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης ανέρχονται στο +9%, με τις προθέσεις προσλήψεων να είναι οι ισχυρότερες των τελευταίων δύο ετών.

Άλλωστε, εμφανίζονται βελτιωμένες κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το α’ τρίμηνο και κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το β’ τρίμηνο του 2016.

Η Manpower αναμένει αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων και στους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας, με τις ισχυρότερες προοπτικές εργασίας (+11%) να παρατηρούνται στους κλάδους «Χρηματοοικονομικά, Ασφάλειες, Ακίνητη Περιουσία και Παροχή Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις» και «Βιομηχανίας-Παραγωγής».

Επιφυλακτικά αισιόδοξες προοπτικές καταγράφονται και στους τομείς της «Γεωργίας» (+9%), των «Μεταφορών & Επικοινωνιών» (+9%) και των Δημόσιων Κοινωνικών Υπηρεσιών (+8%).

Αντίθετα, οι πιο αδύναμες προοπτικές καταγράφονται στον τομέα «Ηλεκτρισμός, Φυσικό Αέριο & Ύδρευση» (+1%).

Σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο του 2017, οι προοπτικές προσλήψεων εμφανίζονται αποδυναμωμένες σε πέντε από τους εννέα συνολικά τομείς οικονομικής δραστηριότητας.

Αναλυτικότερα, οι εργοδότες στον τομέα της «Γεωργίας» καταγράφουν τη σημαντικότερη μείωση (7 μονάδες), ενώ οι προοπτικές εμφανίζονται εξασθενημένες κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες τόσο στον τομέα «Χρηματοοικονομικά, Ασφάλειες, Ακίνητη Περιουσία και Παροχή Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις», όσο και στον τομέα του «Εμπορίου».

Ωστόσο, οι προθέσεις προσλήψεων σημειώνουν άνοδο σε τέσσερις τομείς, μεταξύ των οποίων η «Βιομηχανία/Παραγωγή» και οι «Μεταφορές & Επικοινωνίες», όπου οι εργοδότες καταγράφουν αύξηση της τάξης των 13 ποσοστιαίων μονάδων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΟΠΑΠ Forward: 13 νέες εταιρείες και βράβευση των επιχειρήσεων που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 9,2% η ανεργία στην Ελλάδα

Παράταση ενός μήνα στην προθεσμία εγκατάστασης POS από τους επαγγελματίες

ΒΕΑ: Νέο χαράτσι για τους μικρομεσαίους έως 300 ευρώ το χρόνο από την αύξηση εισφορών

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για το «σκλαβοπάζαρο με φτηνούς μετανάστες εργάτες»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr