Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Λαγκάρντ πιέζει ασφυκτικά για το ελληνικό χρέος και …βλέπει προοπτική συμφωνίας

Η Λαγκάρντ πιέζει ασφυκτικά για το ελληνικό χρέος και …βλέπει προοπτική συμφωνίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συναίνεση για το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους φαίνεται να βρήκε από τα μέλη του Washington Group στο Μπάρι της Ιταλίας η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, κ. Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία έθεσε με επιτακτικό τρόπο το μείζον αυτό ζήτημα, ζητώντας συμφωνία για να μπορέσει το Ταμείο να λάβει μέρος στο Ελληνικό Πρόγραμμα.

Αυτό αναφέρουν πληροφορίες της ιστοσελίδας MIGNATIOU.COM από πηγές εκτός Ταμείου.

Ως γνωστόν, η συνάντηση έγινε στην ιταλική πόλη στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών των G7. Παρά το γεγονός ότι οι δανειστές, το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας, δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία, εν τούτοις η κ. Λαγκάρντ φέρεται να νοιώθει ότι τα πράγματα προχωρούν προς το παρόν καλά.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ μίλησε στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου για τα ταξίδια της στην Ιταλία και την Κίνα. Στο πλαίσιο αυτής της ενημέρωσης αναφέρθηκε και στην Ελλάδα.

Διευκρινίζεται ότι δεν επρόκειτο για ειδική συνεδρίαση που αφορούσε τη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας mignatiou.com οι συζητήσεις για το χρέος συνεχίζονται ενόψει του Eurogroup.

Στις συζητήσεις συμμετέχουν η επικεφαλής του ΔΝΤ, ο διευθυντής Ευρώπης Πολ Τόμσεν και η κ. Ντέλια Βελκουλέσκου.

Αναφορικά με τη συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Πεκίνο, η κ. Λαγκάρντ έκανε απλά μία γενική αναφορά στη συνάντηση, αλλά όχι στο περιεχόμενο της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλέξης Τσίπρας: Η ανασύνθεση και επανίδρυση της δημοκρατικής παράταξης δεν είναι μια εύκολη υπόθεση – Είναι ΑΝΑΓΚΗ!

Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε την κυβέρνηση των καρτέλ – Πώς μοίρασαν δισεκατομμύρια ευρώ με απευθείας αναθέσεις

Αλέξης Τσίπρας για επισιτιστική ασφάλεια: «Ούτε ένα στρέμμα χαμένο»

Αλέξης Τσίπρας: Εμείς είχαμε 1.700 μετακλητούς και ο Μητσοτάκης τους έκανε 3.700 – Το νεο-φιλελέ κοτζαμπάσικο σχέδιο Μητσοτάκη για το Δημόσιο

Αλέξης Τσίπρας: Στα μαύρα χρόνια του Μητσοτάκη ασφυκτιά η Δημοκρατία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr