Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Παπαδημητρίου άνοιξε τα “χαρτιά” – Μεγάλο ενδιαφέρον για νέα έξοδο στις αγορές

Ο Παπαδημητρίου άνοιξε τα “χαρτιά” – Μεγάλο ενδιαφέρον για νέα έξοδο στις αγορές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι εκπρόσωποι των μεγάλων επενδυτικών fund ρωτάνε πότε θα ξαναβγεί η Ελλάδα στις αγορές, είναι έτοιμοι να τοποθετηθούν, η επόμενη κίνηση θα γίνει αρχές του 2018, είπε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου μιλώντας Στο Κόκκινο και το Στάθη Σχινά, αναφερόμενος στις επαφές στο Λονδίνο, με δεκάδες διαχειριστές κεφαλαίων, ύψους περίπου 4 τρισ. ευρώ. Αποκάλυψε επίσης ότι ήδη υπάρχουν 1,4 δισ. ευρώ στο «μαξιλάρι» για την έξοδο στις αγορές.

Στις συναντήσεις με τους διαχειριστές των fund στο Λονδίνο, που εξελίχθηκαν από την περασμένη Τρίτη, «έχουμε ήδη 31 επενδυτικά σχήματα που έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα», όπως είπε ο κ. Παπαδημητρίου.

Το μεγαλύτερο ποσοστό αφορά επενδυτές που έχουν ήδη τοποθετηθεί στη χώρα μας και θέλουν να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους σε άλλους τομείς αιχμής, π.χ. logistics, διαφορετικούς τομείς του τουρισμού όπως ο ιατρικός ή ο ιαματικός, αλλά και ο θρησκευτικός, την αγροτοδιατροφή, την πληροφορική και τις τηλεπικοινωνίες, όπως και τις αποκρατικοποιήσεις.

«Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό, έχουν καταλάβει ότι οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται ίσως να μην υπάρχουν τα επόμενα χρόνια … πιστεύω ότι θα έχουμε τεράστια κίνηση προς τις επενδύσεις», όπως εκτίμησε.

Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν για «ακόμη δύο ημέρες, σήμερα με 23 καινούργιους επενδυτές, ενώ αύριο Παρασκευή άλλους 11. Όλοι μαζί, 62-63 επενδυτικά σχήματα», τα οποία διαχειρίζονται συνολικά περίπου 4 τρισ. δολάρια, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, σε άλλο σημείο ο υπουργός εκτίμησε ότι οι άμεσες ξένες επενδύσεις θα συνεχίσουν να αυξάνονται, υπενθυμίζοντας ότι ο ετήσιος ρυθμός αύξησής τους ήταν της τάξης του 170% το 2015 και 185% το πρώτο εξάμηνο του 2016, από τα 800 εκατ. ευρώ στα 2,1 δισ. ευρώ. «Η διαφορά είναι τεράστια και το ενδιαφέρον που έχουμε δει εδώ στο Λονδίνο, όπως και στις ΗΠΑ στο προηγούμενο ταξίδι, μας επιτρέπει να είμαστε πεπεισμένοι πως οι άμεσες ξένες επενδύσεις θα βάλουν τη χώρα σε δυναμική τροχιά ανάπτυξης».

Ήδη 1,4 δισ. ευρώ στο «μαξιλάρι» για την έξοδο στις αγορές – νέα κίνηση αρχές του 2018

Μία από τις πιο βασικές ερωτήσεις που έθεσαν οι εκπρόσωποι των fund στις επαφές με τα στελέχη του υπουργείου είναι το «πότε θα ξαναβγείτε στις αγορές;» συνέχισε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, «βλέπουμε ότι ενδιαφέρονται να επενδύσουν στα ελληνικά ομόλογα».

«Όταν θα ξαναβγούμε στις αγορές, στις αρχές του 2018, δεν θα έχουμε πρόβλημα να τοποθετηθούν αυτά τα ομόλογα στα χαρτοφυλάκια των επενδυτών», όπως είπε ο κ. Παπαδημητρίου.

Σχολιάζοντας μάλιστα δημοσίευμα του Reuters που ανέφερε ότι η Ελλάδα επιδιώκει να δημιουργήσει ένα «μαξιλάρι» 12-14 δισ. ευρώ ως το τέλος του Μνημονίου τον Αύγουστο του 2018, προκειμένου να βγει ομαλά στις αγορές, ο κ. Παπαδημητρίου αποκάλυψε ότι «ήδη έχουμε 1,4 δισ. ευρώ, που έχουν αρχίσει να μπαίνουν στο «μαξιλάρι» αυτό … ήταν από την προηγούμενη έκδοση των ομολόγων, που ανήλθε σε 3 δισ. ευρώ ενώ χρειαστήκαμε μόνο 1,6 δισ. ευρώ».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βρετανία: Γέμισε με αστέγους το Λονδίνο

To Brexit έχει κοστίσει πάνω από 140 δισ. λίρες έως τώρα, λέει ο δήμαρχος του Λονδίνου

Έριξαν κόκκινη μπογιά στο BBC επειδή δεν χαρακτηρίζει «τρομοκράτες» τους φονιάδες της Χαμάς

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Σερβιτόρος σε καντίνα με μπέργκερ στο Λονδίνο

ΠΑΣΟΚ: Ο ΟΗΕ καταρρίπτει τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για ρεκόρ ξένων επενδύσεων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr