Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς θα ρυθμίσουν τα χρέη τους οι ελεύθεροι επαγγελματίες με οφειλές έως 50.000 ευρώ

Πώς θα ρυθμίσουν τα χρέη τους οι ελεύθεροι επαγγελματίες με οφειλές έως 50.000 ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο τελικό στάδιο έχει εισέλθει πλέον η διαδικασία ένταξης και των ελεύθερων επαγγελματιών με οφειλές έως 50.000 ευρώ στον μηχανισμό εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Από 1ης Φεβρουαρίου στόχος είναι να μπορεί να ενταχθεί στον μηχανισμό και να ρυθμίσει τις οφειλές της προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και αυτή η επαγγελματική τάξη, που πριν από έναν χρόνο είχε εξαιρεθεί.

Τα παραπάνω επισημαίνει ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Το πρώτο βήμα είναι να εντάξουμε τους ελεύθερους επαγγελματίες» σημειώνει ο κ. Κουρμούσης και εξηγεί πως εκδόθηκαν οι υπουργικές αποφάσεις μέσα στην περίοδο των γιορτών.

Η Ειδική Γραμματεία στοχεύει «μέχρι την 1η Φεβρουαρίου η πλατφόρμα να δέχεται και τους επαγγελματίες και να μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία».

Στη συνέχεια, οι επαγγελματίες θα δύνανται να απευθυνθούν στις τράπεζες και να ρυθμίσουν τις υπόλοιπες οφειλές τους, με χρήση «εργαλείων, όπως ο κώδικας δεοντολογίας» εξηγεί.

Η βούληση δε της Ειδικής Γραμματείας είναι σε τελική φάση να ενταχθεί το σύνολο των οφειλετών, καθώς σήμερα η νομοθεσία καλύπτει όσους ελεύθερους επαγγελματίες έχουν ύψος οφειλών προς το Δημόσιο μέχρι και 50.000 ευρώ, «κάτι που αφορά πάνω από το 90%».

Στρατηγικά, τονίζει ο κ. Κουρμούσης, υπάρχει η βούληση μέσα στο επόμενο τρίμηνο να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, ώστε «να ενταχθεί και το υπόλοιπο περίπου 10%, που θα απολαμβάνει τα ίδια οφέλη ρυθμίσεων», ενώ απώτερος στόχος είναι «κάθε Έλληνας, είτε πολίτης είτε επιχείρηση να μπορεί να ρυθμίσει τα χρέη του εξωδικαστικά και με μια ρύθμιση που αναφέρει πως “πληρώνεις μόνο αυτό που μπορείς”» καταλήγει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χρέη στο Δημόσιο: Μέχρι τη Δευτέρα η τελευταία ευκαιρία επανένταξης στις 120 δόσεις

Μετεκλογικό σοκ: Αυξάνεται η φορολογία των ελευθέρων επαγγελματιών

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση υποβολής μέχρι τις 31 Ιουλίου

ΑΑΔΕ: Πώς θα αναβιώσετε τις παλιές σας ρυθμίσεις χρεών προς το Δημόσιο σε 72 ή 120 δόσεις

Φοροδιαφυγή πάνω από 600.000 ευρώ από γνωστό bar εστιατόριο της Γλυφάδας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr