Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οίκος Fitch: Ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και έξοδος από το μνημόνιο τον Αύγουστο

Οίκος Fitch: Ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και έξοδος από το μνημόνιο τον Αύγουστο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ελάφρυνση του χρέους που κατέχει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), υπό προϋποθέσεις και μια «υβριδική έξοδο» της Ελλάδας από το Μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018, προβλέπει ο οίκος αξιολόγησης Fitch.

Σύμφωνα με την έκθεσή του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο οίκος αξιολόγησης περιμένει ελάφρυνση του χρέους που θα συνοδεύεται με στενή εποπτεία και την εφαρμογή μέτρων που έχει ήδη συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση για μετά το 2018.

Ο Fitch χαρακτηρίζει εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας περιμένοντας την ολοκλήρωση τους προγράμματος για την Ελλάδα χωρίς να υπάρξει πολιτική αστάθεια μέχρι τον Αύγουστο και την ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας.

Τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα έχουν στόχο να διατηρήσουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες κάτω από το 15% του ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα και κάτω από το 20% στη συνέχεια, κάτι που αναφέρεται και στην απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου 2017.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας μετατοπίζουν το επίκεντρο των μελλοντικών πολιτικών τους από την αυστηρή εφαρμογή δημοσιονομικών στόχων, στην μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη του ΑΕΠ.

Ωστόσο οι Ευρωπαίοι εταίροι θα συνδέσουν τα περαιτέρω μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους με αυστηρές προϋποθέσεις.

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch αύξησε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας από “Β-” σε “Β”, και προβλέπει ότι οι προοπτικές είναι «θετικές», επομένως είναι δυνατές περαιτέρω βελτιώσεις στην αξιολόγηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Προειδοποίηση για «οικονομικό τσουνάμι» που θα σαρώσει ΗΠΑ και υπόλοιπο κόσμο

Μητσοτάκης: Θα αποπληρώσουμε πρόωρα τα δάνεια διάσωσης του πρώτου μνημονίου

Βενιζέλος κατά Μητσοτάκη για την κινδυνολογία περί κλεισίματος τραπεζών και νέων μνημονίων

Ο Μητσοτάκης εκτίναξε το χρέος πάνω από 400 δισ. ευρώ

Non paper από Βερολίνο με σκληρούς όρους για μείωση χρέους – Τι σημαίνει για την Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr