Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστέςΑλβανίαΙσραήλΚουρδιστάνΤουρκίαΣκόπιαΒαλκάνιαΚύπρος
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίτιμος πρόεδρος του ΕΒΕΑ ο κ. Δρακούλης Φουντουκάκος

Επίτιμος πρόεδρος του ΕΒΕΑ ο κ. Δρακούλης Φουντουκάκος
Διαβάστε σχετικά για ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος,

Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, απένειμε τον τίτλο του Επιτίμου προέδρου στον πρώην πρόεδρο του ΕΒΕΑ κ. Δρακούλη Φουντουκάκο(2001-2006).

Απονέμοντας τον τίτλο του Επιτίμου στον κ. Φουντουκάκο, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος αναφέρθηκε διεξοδικά στην προσωπικότητα και στην επαγγελματική δραστηριότητα του κ. Φουντουκάκου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

«Ο Δρακούλης Φουντουκάκος εξελέγη πρόεδρος του ΕΒΕΑ τον Δεκέμβριο του 2001 . Από την ανάληψη της προεδρίας του, το Ε.Β.Ε.Α. εισήλθε σε μια δημιουργική περίοδο και έγινε ένας ισχυρός και αναγνωρισμένος κοινωνικός εταίρος στα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Όργανα. Με δικές του πρωτοβουλίες και προσπάθειες το ΕΒΕΑ ενάχθηκε στη «Λέσχη των 6» σημαντικότερων Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων.

Κορωνίδα των θεσμικών παρεμβάσεων του Δρακούλη Φουντουκάκου υπήρξε και η ψήφιση της τότε νέας Επιμελητηριακής Νομοθεσίας, η οποία αποτυπώθηκε στο Νόμο 3419/2005 «Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) και Εκσυγχρονισμός της Επιμελητηριακής Νομοθεσίας».

Μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετώπισε ο Δρακούλης Φουντουκάκος, ήταν και η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Δημιούργησε μια νέα υποδομή στο Ε.Β.Ε.Α και σε συνεργασία με την «Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων “ΑΘΗΝΑ 2004”» συγκρότησε το Γραφείο Ενημέρωσης ΕΒΕΑ 2004.

Το ΕΒΕΑ συμμετείχε ενεργά και στη διοργάνωση των Παραολυμπιακών Αγώνων στα θέματα ισότητας των πολιτών και μαζί με την ΑΘΗΝΑ 2004 υλοποίησαν το Πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ-Προςβάσιμη Επιλογή», όπου σκοπό είχε τη βελτίωση των υποδομών της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρίες στις επιχειρήσεις της Αθήνας.
Κατά την προεδρία του Δρακούλη Φουντουκάκου δόθηκε άμεση προτεραιότητα στην ενδυνάμωση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, με σκοπό τη δημιουργία ελκυστικού επενδυτικού και φορολογικού περιβάλλοντος, καταρτίστηκαν ολοκληρωμένες προτάσεις για την προώθηση θεσμικών παρεμβάσεων και η κινητικότητα του Επιμελητηρίου υπήρξε αποδοτική.
Ο Δρακούλης Φουντουκάκος πιστεύοντας πάντοτε ότι η γνώση είναι η κινητήρια δύναμη που ωθεί την παραγωγικότητα και την οικονομική ανάπτυξη και σαν άνθρωπος της εκπαίδευσης, προώθησε μια σειρά δράσεων και ενεργειών για τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την παραγωγή.
Είναι από τους πρωτοπόρους στην επιμελητηριακή κοινότητα που μετέδωσε το πνεύμα της προώθησης της επιχειρηματικότητας στη μαθητική και φοιτητική κοινότητα και την προσαρμογή του εκπαιδευτικού συστήματος στις ανάγκες της οικονομίας με μοναδικό γνώμονα τη δημιουργία μιας νέας πολιτικής για την απασχόληση

Επιπλέον ο Δρακούλης Φουντουκάκος ανέδειξε το Κοινωνικό Πρόσωπο του ΕΒΕΑ αναλαμβάνοντας δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και χρηματοδότησε πολλές κοινωνικές δράσεις.

Και με μεγάλη χαρά σήμερα το Διοικητικό μας Συμβούλιο του απονέμει τιμητική διάκριση για την πολύτιμη προσφορά του στην εθνική οικονομία, στον επιμελητηριακό θεσμό και ανακηρύσσει τον κ. Δρακούλη Φουντουκάκο Επίτιμο Πρόεδρο του ΕΒΕΑ».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έρευνα ΕΒΕΑ: Αυξάνεται η αισιοδοξία των πολιτών

Μίχαλος: Νέα εποχή στα Επιχειρηματικά Πάρκα για τη Βιομηχανία και την Εφοδιαστική

Μίχαλος: Η επιτυχία του 10ετούς ομολόγου δείχνει εμπιστοσύνη και αξιοπιστία πλέον στην ελληνική οικονομία

Μίχαλος: Πως θα ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις ενός Brexit για τις ελληνικές επιχειρήσεις

Τι κράτος θέλουμε;

Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr