Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φορολογικό συντελεστή 15% ζήτησε ο Μίχαλος από το Δένδια

Φορολογικό συντελεστή 15% ζήτησε ο Μίχαλος από το Δένδια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Καμία χάρη στους μπαταχτσήδες αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης σε όσους περιμένουν τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια.

«Μην περιμένουν οι μπαταχτσήδες συγχωροχάρτι από τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια» ανέφερε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο.

Ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το χρόνο παρουσίασης του τελικού κειμένου της ρύθμισης ανέφερε ότι η Κυβέρνηση θα το παρουσιάσει πριν από τη ΔΕΘ, αλλά θα εκκρεμεί η έγκριση της τρόικας.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η ρύθμιση δεν συνδέεται με τα stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας γιατί το σχέδιο όπως ανέφερε δεν θα επηρεάσει την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών ενώ γνωστοποίησε ότι είναι ήδη διαμορφωμένη η άποψη εργασίας αλλά υπενθύμισε ότι εκτός από το υπουργείο Ανάπτυξης, το κείμενο θα συζητηθεί με τις τράπεζες, την ΕΚΤ και την τρόικα.

Το θέμα των δανείων και το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού με τον κ. Μίχαλο, αλλά συζητήθηκαν και οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία από το εμπάργκο που επέβαλε η Ρωσία, το φορολογικό πλαίσιο των επιχειρήσεων και η λειτουργία του ΓΕΜΗ.

Σε ότι αφορά το φορολογικό, ο υπουργός σημείωσε: «έγινε μια συζήτηση πώς η φορολογία μπορεί να αποτελέσει αναπτυξιακό εργαλείο και όχι ένας φοροεισπρακτικός μηχανισμός. Στόχος είναι ένα σαφές φορολογικό πλαίσιο που θα λειτουργεί ενισχυτικά προς τις επιχειρήσεις».

Όπως ανέφερε ο κ. Μίχαλος: «είναι γνωστές οι πάγιες θέσεις της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων για συντελεστή φορολογίας στις επιχειρήσεις για 15%, είναι κάτι που έχει ενστερνιστεί και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Το μόνο το οποίο θα θέλαμε για άλλη μια φορά να ζητήσουμε είναι να μην υπάρξει εφαρμογή αυτής της νέας φορολογικής βάσης σε χρονικό ορίζοντα 6ετίας αλλά σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα, όπως βεβαίως και η μείωση του ΦΠΑ.

Συζητήσαμε και για τα θέμα του ΓΕΜΗ, του Γενικού Εμπορικού Μητρώου. Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να συγχαρώ το Υπουργείο Ανάπτυξης και τον Υφυπουργό, τον κ. Γιακουμάτο για τις άμεσες λύσεις τις οποίες έδωσε στο πρόβλημα αυτό, ευελπιστώντας ότι θα υπάρξει μια πολύ καλύτερη λειτουργία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου αλλά βεβαίως ν’ αποτελέσει και τον κορμό ύπαρξης των Επιμελητηρίων από την 1/1/2015.

Για άλλη μια φορά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω κ. Υπουργέ, διότι επί των ημερών σας, βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα της αγοράς και είναι λογικό, διότι είστε ένας άνθρωπος που προέρχεται από την αγορά».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Νίκος Δένδιας: Πρέπει να ομογενοποιήσουμε τους τύπους των πολεμικών αεροσκαφών μας

Νίκος Δένδιας: Τιμάμε την μνήμη χιλιάδων Ελλήνων και Φιλελλήνων που θυσιάστηκαν για την ελευθερία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr