Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ταφόπλακα στις επενδύσεις στην ελληνική οικονομία βάζει το Bloomberg

Ταφόπλακα στις επενδύσεις στην ελληνική οικονομία βάζει το Bloomberg
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ταφόπλακα στο ελληνικό success story και την πολυδιαφημισμένη εμπιστοσύνη των αγορών στην ελληνική οικονομία βάζει με δημοσίευμά του το Bloomberg, κάνοντας λόγο για τη λήξη του «πρωταγωνιστικού» ρόλου του ελληνικού χρηματιστηρίου στο ενδιαφέρον των ξένων επενδυτικών κεφαλαίων.

«Το Χρηματιστήριο της Αθήνας, που ήταν μεταξύ των ευρωπαϊκών αγορών με τις καλύτερες επιδόσεις το 2013 μετά την πραγματοποίηση της μεγαλύτερης στην ιστορία αναδιάρθρωσης χρέους, πλέον έχει γίνει μια από τις χειρότερες στον κόσμο, καταγράφοντας πτώση 21% λόγω της πτώσης τραπεζικών μετοχών. Η πτώση στις τιμές περιορίζουν της αποδόσεις που προσέγγιζαν το 200% από τον Ιούνιο του 2012, λόγω επενδύσεων από hedge funds όπως το Paulson & Co και το Third Point LLC» αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το Βloomberg οι μετοχές με αποτιμήσεις τριπλάσιες σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη είχαν σημειώσει υπερβολικά μεγάλη άνοδο, η οποία δεν δικαιολογείται από μια οικονομία που τώρα ετοιμάζεται να βγει από μια εξαετή ύφεση, σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος equity strategy της Saxo Bank, Peter Garnry. Οι επενδυτές ψάχνουν αλλού στις αναδυόμενες αγορές για ευκαιρίες, καθώς οι κυρώσεις που πλήττουν τη Ρωσία, δημιουργούν εμπόδια στις επιχειρηματικές δραστηριότητες.

«Η Ελλάδα ήταν το trade πέρυσι, όμως δεν νομίζω ότι θα είναι το trade του χρόνου», δήλωσε στο Bloomberg ο Garnry. «Οι επενδυτές που ψάχνουν για καλές αποδόσεις, θα πρέπει να κοιτάξουν αλλού».

Το ΧΑ έχει υποχωρήσει κατά 11% από τα τέλη Ιουλίου, καταγράφοντας την τρίτη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ 92 Γενικών Δεικτών παγκοσμίως, ενώ έχει υποχωρήσει κατά 21% σε σχέση με το υψηλό τριετίας που άγγιξε στις 18 Μαρτίου.

Οι κυρώσεις που επέβαλε η Ρωσία στην εισαγωγή τροφίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως αντίποινα για τις ποινές που επιβλήθηκαν στη Ρωσία αναφορικά με την κρίση στην Ουκρανία, απειλούν να εκτροχιάσουν την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, γράφει το πρκατορείο.

«Ο κίνδυνος να στραβώσουν τα πράγματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό είναι αρκετά σημαντικός», σύμφωνα με τον Matthew Beesley της Henderson Global Investors Holdings. «Γι’ αυτό όταν αγοράζεις ελληνικές μετοχές, θέλεις να είσαι σίγουρος ότι αγοράζεις αυτές τις επιχειρήσεις με discount».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τράπεζα της Ελλάδος: Τα δύο «εμπόδια» που βάζει για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων

Η Ουκρανία θα προσπαθήσει να κρατήσει το μέτωπο μέχρι να είναι ετοιμοπόλεμα τα F-16 – Αντεπίθεση το 2025

Τρώνε από τα έτοιμα οι Έλληνες λόγω ακρίβειας – Μείωση καταθέσεων τον Ιανουάριο κατά 5,2 δισ. ευρώ

Δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο: Η κυβέρνηση τους αφήνει στα «νύχια» των τραπεζών

Πώς η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία άλλαξε τον πόλεμο – Ανάλυση Bloomberg

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr