Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αδημονούν για την Ολική Έκλειψη Ηλίου στις 21 Αυγούστου στις ΗΠΑ

Αδημονούν για την Ολική Έκλειψη Ηλίου στις 21 Αυγούστου στις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τις επιστημονικές και τις ομοσπονδιακές Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και τους «κυνηγούς» των ουράνιων φαινομένων, έχει κινητοποιήσει η ολική έκλειψη ηλίου, η οποία θα συμβεί στη χώρα στις 21 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, εκείνη την ημέρα η Σελήνη θα περάσει ανάμεσα στον Ήλιο και τη Γη, σχηματίζοντας σκιά πλάτους σχεδόν 110 χλμ. που θα «ταξιδέψει» από το Όρεγκον στο βορειοδυτικό άκρο των ΗΠΑ, αργά το μεσημέρι, έως τη Νότια Καρολίνα στην άλλη πλευρά της χώρας, το απόγευμα, διασχίζοντας συνολικά 14 πολιτείες μέσα σε δύο ώρες.

Οι παρατηρητές θα βρεθούν μέσα σε πλήρες σκοτάδι στο μέσο της ημέρας επί δύο και πλέον λεπτά και θα μπορούν να δουν αστέρια και πλανήτες στον ουρανό, καθώς και το ηλιακό στέμμα, που είναι αόρατο διαφορετικά.

Οι υπόλοιπες ΗΠΑ θα γνωρίσουν μια μερική ηλιακή έκλειψη, σύμφωνα με τον αστρονόμο Ρικ Φιένμπεργκ, εκπρόσωπος της Αμερικανικής Εταιρίας Αστρονομίας (AAS), κατά τον οποίο όποιος δεν έχει δει ποτέ μια ολική έκλειψη του ηλίου, είναι σαν να ζει μια ολόκληρη ζωή χωρίς να ερωτευτεί.

Οι ΗΠΑ θα είναι η μόνη χώρα που θα γνωρίσει την ολική έκλειψη στις 21 Αυγούστου, κάτι που κάνει τους επιστήμονες να μιλούν για «μεγάλη αμερικανική έκλειψη», ενώ περισσότερα από δύο εκατομμύρια ζεύγη ειδικών γυαλιών διανέμονται δωρεάν σε δημόσιες βιβλιοθήκες.

Ήδη, εδώ και ένα χρόνο, η ζήτηση στα ξενοδοχεία των περιοχών όπου εκτιμάται πως θα είναι καλύτερη η παρακολούθηση του φαινομένου είναι ιδιαίτερα αυξημένη για την 21η Αυγούστου.

Η επόμενη ολική έκλειψη ηλίου στις ΗΠΑ, θα σημειωθεί στις 8 Απριλίου 2024 από το Τέξας έως το Μέιν.

Οι εκλείψεις της σελήνης και του ηλίου αναπαράγονται ακολουθώντας έναν κύκλο 18 ετών και 11 ημερών, φαινόμενο ήδη γνωστό στην αρχαιότητα.

Ετησίως σημειώνονται τέσσερις με επτά εκλείψεις ηλίου και σελήνης, από τις οποίες τουλάχιστον δύο ηλιακές και δυο σεληνιακές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Κάμαλα Χάρις: Κανείς δεν πρέπει να φυλακίζεται επειδή κάπνισε μαριχουάνα

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με δημοσιεύματα για την Κύρωση των Μνημονίων με ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr