Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ψάρεψαν φεγγαρόψαρο γίγαντα στη Ρωσία και το έδωσαν τροφή στις αρκούδες – Έξαλλοι οι επιστήμονες

Ψάρεψαν φεγγαρόψαρο γίγαντα στη Ρωσία και το έδωσαν τροφή στις αρκούδες – Έξαλλοι οι επιστήμονες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ρωσία, Φεγγαρόψαρο,

Δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν αντίκρισαν το τεράστιο «φεγγαρόψαρο» που είχε πιαστεί στα δίχτυα τους τα μέλη του πληρώματος ενός ρωσικού αλιευτικού.

Ο «γίγαντας» του βυθού ζύγιζε ούτε λίγο ούτε πολύ 1,1 τόνο, γεγονός που καθιστούσε το εύρημα των Ρώσων εξαιρετικά σπάνιο, αφού τα ψάρια του συγκεκριμένου είδους (γνωστά και ως “όπα”) δεν ξεπερνούν συνήθως τα 200-300 κιλά.

Σύμφωνα με τους Siberian Times, αντιμέτωπο με αυτή τη μοναδική ψαριά, το πλήρωμα τα «έχασε» και σύντομα χωρίστηκε σε δύο στρατόπεδα: οι μισοί ψαράδες υποστήριζαν ότι έπρεπε να ρίξουν το πελώριο ψάρι ξανά στη θάλασσα, και οι άλλοι μισοί ανυπομονούσαν να γυρίσουν με αυτό στο λιμάνι του νησιού Ιτουρούπ, εντυπωσιάζοντας φίλους και γνωστούς.

Τελικά, μετά από πολύωρη διαμάχη το πελώριο «φεγγαρόψαρο» πέθανε και το καΐκι το μετέφερε στο λιμάνι, όπου παρέμεινε σε κοινή θέα για άλλα δύο 24ωρα.

Έπειτα, όταν πλέον είχε αρχίσει να σαπίζει, οι ντόπιοι αποφάσισαν να το τεμαχίσουν και να το αφήσουν σε ένα σημείο όπου αφήνουν συνήθως φαγητό για τις καφέ αρκούδες, τα… αγαπημένα ζώα του νησιού.

Η απόφαση των ψαράδων να χαραμίσουν έτσι ένα εξαιρετικά σπάνιο ψάρι εξόργισε τους επιστήμονες από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Σαχαλίνης που, έχοντας πληροφορηθεί την ύπαρξή του, έστειλαν αντιπροσωπεία στο Ιτουρούπ για να παραλάβει το ψάρι.

Διαπιστώνοντας ωστόσο ότι… τους πρόλαβαν τελικά οι αρκούδες, προχώρησαν στη σύναψη μιας συμφωνίας με τους ψαράδες του νησιού, ώστε στο μέλλον ανάλογες «ψαριές» να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα προσοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το φεγγαρόψαρο «όπα» είναι το μόνο γνωστό θερμόαιμο ψάρι, που μπορεί να διατηρεί ολόκληρο το σώμα του θερμό, όπως τα θηλαστικά και τα πτηνά, ανεξάρτητα από το περιβάλλον του.

Τα ψάρια ανήκουν στην κατηγορία των ποικιλόθερμων ή ψυχρόαιμων οργανισμών, των οποίων η θερμοκρασία του σώματος ακολουθεί εκείνη του περιβάλλοντος που βρίσκονται.

Ωστόσο, το νέο είδος που ανακάλυψαν οι ερευνητές, ονόματι Opah, παρά το γεγονός ότι ζει σε ιδιαίτερα ψυχρά νερά, έχει την ικανότητα να συντηρεί μόνιμα τη θερμοκρασία του σώματός του χάρη στο στρώμα λίπους που διαθέτει και την μοναδική δομή των αγγείων στα πτερύγιά του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λόιντ Όστιν: Ο Πούτιν θέλει να προχωρήσει παραπέρα αλλά πρέπει να στον σταματήσουμε στην Ουκρανία

Ο Πούτιν «ξήλωσε» τον αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Ο Πούτιν «σκέφτεται» τη δημιουργία μιας μεγάλης «ουδέτερης ζώνης» μέσα στην Ουκρανία

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr