Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Εύη Σιμοπούλου
Δημοσιογράφος

Δεν τρώνε τα παιδιά ψάρι; Μη σκας! Φτιάξε Fish Burger και τρέλανέ τα!

Δεν τρώνε τα παιδιά ψάρι; Μη σκας! Φτιάξε Fish Burger και τρέλανέ τα!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Συνταγή, Ψάρι,

Fish Burger! Υποκλίνομαι σε αυτή τη συνταγή!

Στη δική μου οικογένεια λατρεύουμε όλα τα ψάρια και τα τρώμε όπως και αν μαγειρευτούν. Ψητό στα κάρβουνα; Πλακί στο φούρνο; Ψαρόσουπα; Κανένα πρόβλημα. τα τιμάμε όλα δεόντως.

Ωστόσο, δεν είναι όλοι ψαρολάτρες, και υπάρχουν μαμάδες που “πολεμούν” σκληρά να δώσουν στα βλαστάρια τους λίγο ψαράκι. Πόσες προσπάθειες όμως πήγαν άκαρπες; Πόσα πιάτα παρέμειναν γεμάτα, σε αντίστοιχα με τα άδεια στομαχάκια;

Ήρθε η ώρα να μάθουν όλες οι μανούλες το μεγάλο μυστικό… που ονομάζεται Fish Burger. Το μπιφτέκι ψαριού κρύβεται περίτεχνα στο πιο σπέσιαλ και υγιεινό burger που έχετε δει μέχρι τώρα!

Fish Burger, λοιπόν και τέλος η απεργία πείνας. Τα παιδιά θα το φάνε ευχάριστα και δεν θα αρκεστούν μόνο σ΄ ένα!

“Έλα, μαμά κάνε γρήγορα, θέλω και άλλο”…

Δείτε τι θα χρειαστείτε για να φτιάξετε τη σούπερ ωραία “ψαρομπεργκεροσυνταγή”.

Υλικά (6 μεγάλα μπιφτέκια):

fishburger1

– Για τα μπιφτέκια:
500 γρ. λαβράκι
500 γρ. πατάτες
μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 1/2 φλ. πίτουρο βρώμης
1 αυγό
1/2 κουτ. του γλυκού πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)
Αλάτι – Πιπέρι

– Για τα burger:
6 στρογγυλά σουσαμένια ψωμάκια για burger
Μαγιονέζα
Ντομάτα
Αγγούρι
Μαρούλι

Εκτέλεση:

– Για τα μπιφτέκια:

Βάζουμε το λαβράκι μέσα σε κατσαρόλα με νερό. Το σκεπάζουμε και το βράζουμε για 20 λεπτά. Μόλις γίνει αφαιρούμε τα κόκαλα και βάζουμε την ψίχα του ψαριού μέσα σ΄ ένα μπολ.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Μόλις γίνουν τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις κομματιάζουμε με το χέρι στο ίδιο μπολ που έχουμε το ψάρι.

Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα.

Ζυμώνουμε τα υλικά να ενοποιηθούν και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Σε μία πιατέλα βάζουμε το πίτουρο βρώμης και ένα μπολ χτυπάμε το αυγό.

Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα περνάμε πρώτα από το αυγό και μετά από το πίτουρο. Με αυτή την ποσότητα θα έχετε 6 μεγάλα μπιφτέκια, αν θέλετε τα κάνετε πιο μικρά και βγάζετε περίπου 10 μεσαίου μεγέθους.

fishburger2

Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά. Θα είναι έτοιμα μόλις πάρουν χρώμα.

– Για τα burger:

Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση. Στο κάτω μέρος του ψωμιού αλείφουμε με μαγιονέζα. Από πάνω βάζουμε ένα φύλλο μαρουλιού, έπειτα το μπιφτέκι ψαριού, μετά μία φέτα ντομάτας και τέλος το αγγούρι με το άλλο μισό ψωμάκι.

Το Fish Burger είναι έτοιμο! Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές και σαλάτα!

fishburger7

fishburger3

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικό επεισόδιο Γερμανίας-Πολωνίας για τα νεκρά ψάρια του ποταμού Όντερ

Κουραμπιέδες στο πι και φι

Φτιάξτε μόνοι σας πανεύκολο ρολό κοτόπουλο με πιπεριές

Χυλωμένη ρεβιθάδα με λεμόνι και ρίγανη

Λατρεμένα μακαρόνια με κιμά… η μπολονέζ της καρδιάς μας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr