Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εντυπωσιακή αναπαράσταση της Μάχης της Κλείσοβας (φωτογραφίες)

Εντυπωσιακή αναπαράσταση της Μάχης της Κλείσοβας (φωτογραφίες)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η περίφημη Μάχη της Κλείσοβας, που έγινε ανήμερα της 25ης Μαρτίου 1826, αναβίωσε την Κυριακή με πρωτοβουλία του Ομίλου Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «Λιάρος», βοηθούντος και του καιρού που δεν επέτρεψε την διεξαγωγή ανήμερα της 25ης Μαρτίου, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά..

Παρέστη ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Πατέρας Επιφάνειος, οι Αντιδήμαρχοι κ. κ. Μπουσμπουρέλης και Διαμαντόπουλος, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Καζαντζή καθώς και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Εκατοντάδες Μεσολογγίτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη σημερινή αναπαράσταση και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ο Γιάννης Μακρής περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο τα γεγονότα της ημέρας.

maxi_1

Μια χούφτα η Φρουρά της Κλείσοβας. Κι όμως κατάφερε το ακατόρθωτο, απέκρουσε όλες τις επιθέσεις και τελικά κατανίκησε χιλιάδες Τούρκους και Αιγύπτιους που με αλλεπάλληλες εφόδους προσπαθούσαν χωρίς τύχη να καταλάβουν τη νησίδα.

maxi_2

Ήταν μια ιστορική νίκη που δυστυχώς έμεινε ανεκμετάλλευτη από τη Φρουρά της Πόλης αφού λίγες ημέρες μετά αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει την Ηρωική της Έξοδο…

Η εκδήλωση έκλεισε με επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Κλείσοβας.

maxi_3

Η ιστορική αναπαράσταση, που οφείλεται σε πρωτοβουλία του δραστήριου Συλλόγου «Λιάρος» και στον οποίο αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, ανέδειξε μια ακόμη πτυχή της Ιστορίας της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου.

Πηγή: OnAirNews

maxi_4

maxi_5

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας στις ΗΠΑ – Συναντήσεις στα κορυφαία Πανεπιστήμια – Κοντά στην ομογένεια για την 25η Μαρτίου

Ο Λευκός Οίκος εόρτασε την 25η Μαρτίου – Μπάιντεν: «Φίλοι είναι δυο ψυχές σε ένα σώμα και αυτό είναι η Αμερική και η Ελλάδα»

Μεγαλειώδης παρέλαση της Μητρόπολης Ταμασού για τις Εθνικές Επετείους με 12μετρη ελληνική σημαία

Νέα Υόρκη: «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία» η Ελληνοαμερικανίδα Κατερίνα Καρανδρίκα

Ο Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ) τίμησε τη μνήμη του Εμμανουήλ Ξάνθου – «Σεβασμός στα ιδανικά της ελευθερίας, της αδελφότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr