Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνέλαβαν στη Λέσβο την εικονιζόμενη φοιτήτρια επειδή μετέφερε πρόσφυγες

Συνέλαβαν στη Λέσβο την εικονιζόμενη φοιτήτρια επειδή μετέφερε πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δύο γυναίκες στη Μυτιλήνη, γνωστές στο κίνημα της αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα κατηγορούμενες σε βαθμό κακουργήματος για «μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών μεταναστών».

Η πρώτη από τις δύο εθελόντριες συνελήφθη ενώ αποβίβαζε από αυτοκίνητο τύπου βαν, εννέα αλλοδαπούς υπηκόους Αφγανιστάν εκ των οποίων τέσσερις γυναίκες και τρία παιδιά. Πρόκειται για μια 59χρονη εθελόντρια, τη Δάφνη Βλουμίδη – Τρουμπούνη που κατηγορήθηκε ότι διευκόλυνε την κίνηση και τη διαμονή τους στο νησί!

Όπως υποστηρίζεται από εθελοντικές οργανώσεις αλληλεγγύης που έδωσαν με έγκρισή τους τα ονόματα των διωκόμενων γυναικών στη δημοσιότητα, η κ. Βλουμίδη – Τρουμπούνη συνελήφθη επειδή βοήθησε, μεταφέροντας με το αυτοκίνητό της εξαντλημένους από την πεζοπορία πρόσφυγες, που συνάντησε στο δρόμο της.

Μια μέρα μετά, συνέβη ανάλογο περιστατικό. Συνελήφθη από Λιμενικούς μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η Δώρα Τσογκάρη για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Οι δύο οικογένειες που μετέφερε είχαν τρία μικρά παιδιά ενώ η μια γυναίκα ήταν έγκυος έξι μηνών και φανερά εξαντλημένη.

Η κ. Τρουμπούνη οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και ορίσθηκε τακτική δικάσιμος για την Τρίτη. Ενώ η φοιτήτρια η οποία κρατήθηκε στο Λιμεναρχείο, χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερη ως την Πέμπτη οπότε και θα δικασθεί.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε χθες στη σελίδα της στο Facebook η κ. Τσογκάρη: «Όλα καλά θα πάνε! Για αυτό και υπάρχουν οι νομικοί, οι λειτουργοί και υποστηρικτές της δικαιοσύνης και όχι απλά οι νόμοι. Ώστε οι νόμοι να ερμηνεύονται από Ανθρώπους με Ανθρωπιά!».

dora

Ανάλογη και η ανάρτηση της μητέρας της κ. Τσογκάρη στη δική της σελίδα στο Facebook: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους ανθρώπους που μας συμπαραστέκονται στην σύλληψη της κόρης μας Δώρας Τσογκάρη γιατί μετέφερε μια έγκυο μετανάστρια στο κέντρο μεταναστών. Ιδιαιτέρως ευχαριστώ τις τοπικές οργανώσεις και το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ζερδελή που παρά τις υποχρεώσεις του έτρεξε από τους πρώτους. Είμαστε υπερήφανοι σαν γονείς που μεγαλώσαμε Ανθρώπους!» γράφει.

Στα παραπάνω γεγονότα αναφέρθηκε με επιστολή της προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης η κίνηση πολιτών «Συνύπαρξη και επικοινωνία στο Αιγαίο» η οποία καλεί τις Αρχές «να σταματήσουν να συλλαμβάνουν κοινωνικά ευαίσθητους ανθρώπους, μπροστά στο δράμα με τους πρόσφυγες – μετανάστες, που καθημερινά εξελίσσεται στο νησί μας».

Ανάλογη και η ανακοίνωση του συλλόγου «Το χωριό του όλοι μαζί» που ζητά «να παύσει η ποινικοποίηση της έμπρακτης αλληλεγγύης του κόσμου της Λέσβου τη στιγμή που οι αρχές αντιμετωπίζοντας εξαιρετικά έκτακτες συνθήκες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν και να πράξουν τα προβλεπόμενα εκ του νόμου και προσβλέπουν σχεδόν αποκλειστικά στην συνδρομή των πολιτών προκειμένου για τη διεκπεραίωση του έργου τους».

Ιδιαίτερα, τέλος, ας σημειωθεί η μαρτυρία της εθελόντριας που μετέφερε τις δύο οικογένειες με τα μικρά παιδιά στο νοσοκομείο και συνελήφθη επειδή σταμάτησε στην Πυροσβεστική για να ρωτήσει που να αφήσει τους ανθρώπους που μετέφερε!

«Τους βρήκα, λέει, να κοιμούνται στο πάτωμα του λιμεναρχείου πεινασμένοι και σε απόλυτη εξάντληση και πήγα την έγκυο στο νοσοκομείο ώστε να εξετασθεί η κατάστασή της. Μετά μετέφερα όλη την οικογένεια στο ΠΙΚΠΑ, καθώς η άλλη εναλλακτική ήταν το Καρά Τεπέ όπου την ίδια ώρα γίνονταν συγκρούσεις ανάμεσα στους πρόσφυγες και επενέβη το λιμενικό με τις ειδικές δυνάμεις».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Ιωάννης Κεφαλογιάννης: «Ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί τη θητεία του χωρίς να έχει το παραμικρό προνόμιο»

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Εξάρχεια: Ο ένας λήστευε γυναίκα κι ο άλλος προσπάθησε να τη βιάσει

Γερμανία: Μεγάλη ζήτηση για Έλληνες οδηγούς λεωφορείων – Ελκυστικά «πακέτα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr