Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς και πόσο θα μειωθούν οι συντάξεις

Πώς και πόσο θα μειωθούν οι συντάξεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΙΚΑ, Συντάξεις,

Με τις συντάξεις Σεπτεμβρίου που θα καταβληθούν στο τέλος Αυγούστου θα ξεκινήσει η παρακράτηση του ποσοστού 6% από τις χορηγούμενες κύριες συντάξεις για την ασφάλιση κλάδου παροχών ασθενείας των συνταξιούχων του ΙΚΑ.

Με εγκύκλιό του, το Ίδρυμα επισημαίνει ότι κατά τον ίδιο μήνα, θα παρακρατηθούν αναδρομικά και τα ποσά για τον Ιούλιο και Αύγουστο.

Η περικοπή των συντάξεων κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες θα γίνει επί του αρχικού, μεικτού μηνιαίου ποσού της κύριας σύνταξης.

Αναλυτικά, η εγκύκλιος του ΙΚΑ που βγήκε σε συνέχεια της γενικής εγκυκλίου που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, με βάση την παρ. 31 του άρθρου 1 του Ν.4334/2015 (Φ.Ε.Κ.80/τ.Α716-7-2015) «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με το Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ΕΜΣ)» ορίζει τα εξής:

Για την ασφάλιση στον κλάδο παροχών ασθενείας των συνταξιούχων του ΙΚΑ η εισφορά από 4% επί της συνολικής συντάξεως διαμορφώνεται σε 6%.

Τα ποσά της εισφοράς που προκύπτουν, ως διαφορά, για τις ήδη χορηγούμενες συντάξεις των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου 2015, παρακρατούνται από την σύνταξη μηνός Σεπτεμβρίου 2015. Επιπλέον, γνωστοποιείται ότι το ανωτέρω ποσοστό υπολογίζεται επί του αρχικού μεικτού μηνιαίου ποσού της κύριας σύνταξης, σύμφωνα με την αριθμ. ΜΠΔΣ/10362/1961/23-4-2013 εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας.

Συνεπώς, η αρμόδια υπηρεσία της Διεύθυνσης Πληροφορικής του ΙΚΑ θα ενεργήσει αρμοδίως ώστε να γίνεται κράτηση 6% αρχής γενομένης της συντάξεως μηνός Σεπτεμβρίου 2015, από την οποία θα παρακρατηθούν και τα ποσά που προκύπτουν, ως διαφορά, για τις ήδη χορηγούμενες, από 1/7/2015, συντάξεις.

Τέλος, είναι γνωστό ότι οι εισφορές κλάδου ασθένειας αποδίδονται στον ΕΟΠΥΥ, ως τον αρμόδιο φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας, μέσω της γνωστής διαδικασίας χρέωσης του αλληλόχρεου λογαριασμού ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΕΟΠΥΥ.

Αντίστοιχη εγκύκλιος για την επιβολή εισφοράς 6% στις επικουρικές συντάξεις, αναμένεται και από το επικουρικό των μισθωτών (ΕΤΕΑ).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές συντάξεων, εφάπαξ και επιδομάτων για την περίοδο 22 έως 26 Ιανουαρίου

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Θα καταβληθούν μια μέρα νωρίτερα

ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές συντάξεων, επιδομάτων και εφάπαξ από 18 έως 22 Δεκεμβρίου

Οριστικό: 3% η αύξηση των συντάξεων από 1/1/2024

Οι ληστείες και τα φιλοδωρήματα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr