Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βίντεο δείχνει σχέδιο των χρυσαυγιτών με τον «προστάτη» του Κουμουτσάκου

Βίντεο δείχνει σχέδιο των χρυσαυγιτών με τον «προστάτη» του Κουμουτσάκου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βίντεο ντοκουμέντο με το οποίο οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του 24χρονου δήθεν προστάτη του Γιώργου Κουμουτσάκου, δείχνει ότι ο «υπερασπιστής» του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας που δέχθηκε την άθλια επίθεση λίγα λεπτά πριν το περιστατικό συνεννοούνταν με τον 22χρονο νεαρό με το τζόκεϊ που τον χτύπησε.

Σύμφωνα με τις Αρχές, το εν λόγω βίντεο ανέδειξε τον σημαντικό ρόλο του 24χρονου και άνοιξε το δρόμο για τη σύλληψή του και εν συνεχεία την παραπομπή του στον Εισαγγελέα.

Ο γεροδεμένος 24χρονος εμφανίζεται να επιχειρεί να «προστατεύσει» τον Γιώργο Κουμουτσάκο. Ωστόσο, μετά από μελέτη του βίντεο αξιωματικοί της Αστυνομίας διαπίστωσαν ότι ο νεαρός έπαιζε θέατρο και απλά είχε ως στόχο να καθυστερήσει τη φυγή του ώστε οι υπόλοι χρυσαγίτες να έχουν τον απαιτούμενο χρόνο να τον χτυπήσουν και να τον διαπομπεύσουν.

Ο 24χρονος αγκαλιάζει το θύμα της επίθεσης και σηκώνει το χέρι του δήθεν για να τον προστατεύσει, δίνοντας ωστόσο σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ το σύνθημα να ξεκινήσει η επίθεση, αφού τον έχει «κλειδώσει» και δεν μπορεί να φύγει.

Νωρίτερα στο βίντεο ο συλληφθείς εμφανίζεται να παίρνει εντολές προκειμένου να τον οδηγήσει σε κατάλληλο σημείο για την εκδήλωση της επίθεσης και τον καθοδηγεί να σηκώσει το χέρι ως σύνθημα έναρξης. Στο ντοκουμέντο που μπήκε στο μικροσκόπιο των Αρχών, εμφανίζεται ο 22χρονος με το τζόκεϊ λίγο νωρίτερα να λέει στον προπορευόμενο 24χρονο «πάρτον». Εκείνος νεύει θετικά με το κεφάλι και στη συνέχεια παίρνει αγκαλιά τον βουλευτή για να τον οδηγήσει σε ανοιχτό σημείο ώστε να μπορέσουν οι υπόλοιποι να του επιτεθούν με την ησυχία τους.

Ο ίδιος ο βουλευτής είπε στους αστυνομικούς ότι δεν κατάλαβε τον ρόλο του συγκεκριμένου νεαρού, αν δηλαδή τον προστάτευε ή το αντίθετο, επισημαίνοντας ότι ήταν παράξενη η στάση του καθώς τον καθυστερούσε να απομακρυνθεί σύντομα από εκεί, ενώ δεν τον άφηνε να φύγει από τα χέρια του. Οι περιγραφές του κ. Κουμουτσάκου, συνέπεσαν χρονικά με τον εντοπισμό του βίντεο καθοδήγησης του «προστάτη» του από τον 22χρονο με το τζόκεϊ, την ώρα που ο 24χρονος είχε εντοπιστεί στο Αιγάλεω και ήταν σε διπλανό αστυνομικό γραφείο για να δώσει κατάθεση. Αυτή η συγκυρία οδήγησε στην σύλληψή του.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha ο 24χρονος αποτελεί μέρος της υπερασπιστικής του γραμμής, καθώς ο συλληφθείς επιμένει ότι προστάτευε τον βουλευτή και αρνείται την συμμετοχή του στην επίθεση των χρυσαυγιτών.

Την ίδια ώρα οι Αρχές αναζητούν τα υπόλοιπα άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί και μετείχαν στην επίθεση εναντίον του Γιώρου Κουμουτσάκου. Ο 22χρονος νεαρός με το τζόκεϊ παραμένει άφαντος, καθώς δεν βρίσκεται ούτε στο σπίτι του ούτε στα στέκια του. Οι Αρχές διαπίστωσαν ότι πρόκειται για… παλιό γνώριμο της Αστυνομίας, καθώς το παρελθόν, το 2013 είχε συλληφθεί για σωματικές βλάβες σε βάρος αλλοδαπών και το 2015 για ληστείες αλλοδαπών στην Δυτική Αττική. Εξίσου άφαντος παραμένει και ακόμα ένας χρυσαυγίτης, ο οποίος αποτελεί στενό φίλο του 22χρονου και μετείχε στον ξυλοδαρμό του Γιώργου Κουμουτσάκου.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών στις οικίες τους βρέθηκαν δύο φυσίγγια πολεμικού καλάσνικοφ των 7,62 mm, δύο σουγιάδες και δέκα αυτοκόλλητα της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ακέφαλο πτώμα ηλικιωμένης εντοπίστηκε στην Αργιθέα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Η στρατολόγηση των ανήλικων θυμάτων και τα ραντεβού – Πού στρέφονται οι έρευνες για το κύκλωμα μαστροπείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr