Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

39 χρόνια φυλακή σε διακινητή προσφύγων

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνολική ποινή φυλάκισης 39 ετών και 4 μηνών επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου σε 20χρονο Μαροκινό που κατηγορείται για τη μεταφορά 47 προσφύγων και μεταναστών τον περασμένο Μάιο στο Φαρμακονήσι.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας, έκρινε ένοχο τον 20χρονο με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, για τις κατηγορίες της μεταφοράς στην Ελλάδα υπηκόων τρίτων χωρών οι οποίοι δεν είχαν δικαίωμα εισόδου στο Ελληνικό έδαφος, παράνομης εισόδου στη χώρα, έκθεσης κατά συρροή και πρόκλησης ναυαγίου από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο.

Για όλες τις κατηγορίες του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 39 ετών και 4 μηνών από την οποία, βάση νομοθεσίας, θα εκτίσει τα 10 έτη, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, σύμφωνα με το rodiaki.gr.

Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε ο Αριστείδης Τσάτσος.

Απολογούμενος ενώπιον του δικαστηρίου, ο 20χρονος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και ισχυρίστηκε πως στο σκάφος επέβαιναν άλλοι δύο αλλοδαποί οι οποίοι ήταν και οι χειριστές του. Ωστόσο δεν κατάφερε να πείσει δικαστές και ενόρκους οι οποίοι ομόφωνα τον έκριναν ένοχο όπως κατηγορούνταν.

Ο 20χρονος από το Μαρόκο είχε εντοπιστεί μαζί με τους αλλοδαπούς μεταφερόμενους από Λιμενικούς τα ξημερώματα της Παρασκευής 22 Μαΐου 2015 να επιβαίνουν σε φουσκωτή μηχανοκίνητη βάρκα στη θαλάσσια περιοχή των βορειανατολικών ακτών του Φαρμακονησίου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μόλις αντιλήφθηκε τους λιμενικούς έσκισε την βάρκα με αιχμηρό αντικείμενο με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή των προσφύγων και των μεταναστών οι οποίοι δεν έφεραν όλοι σωσίβια ή άλλα προστατευτικά μέσα.

Επίσης ο 20χρονος κατηγορείται ότι άρπαξε ένα πεντάχρονο κοριτσάκι από την μητέρα του η οποία το κρατούσε και το έριξε στην θάλασσα χωρίς σωσίβιο. Ευτυχώς το ανήλικο κοριτσάκι σώθηκε από Λιμενικό του Λιμεναρχείου Λέρου.

Συνολικά οι Λιμενικοί περισυνέλεξαν 43 Σύρους, από τους οποίους 31 ήταν άνδρες, 5 γυναίκες και 7 ανήλικα παιδιά, καθώς και τέσσερις ανθρώπους από την Παλαιστίνη.

Ο Μαροκινός μετά την απολογία του στον ανακριτή Κω είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και είχε οδηγηθεί στη φυλακή όπου και θα επιστρέψει μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Η προβλήτα στη Γάζα μπορεί να γίνει ένα διεθνές προσφυγικό κουτί της Πανδώρας

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Ιωάννης Κεφαλογιάννης: «Ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί τη θητεία του χωρίς να έχει το παραμικρό προνόμιο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr