Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαλάει ο καιρός – “Μουσκεμένα” Κούλουμα με θυελλώδεις ανέμους

Χαλάει ο καιρός – “Μουσκεμένα” Κούλουμα με θυελλώδεις ανέμους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Καθαρά Δευτέρα υπό θυελλώδεις ανέμους και κρύο θα κάνουν οι περισσότερες περιοχές στη χώρα, με τον καιρό να δυσκολεύει το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού, αφού από το Σάββατο, αναμένεται να χαλάσει και μαζί με αυτόν και τα σχέδια πολλών εκδρομέων.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από το απόγευμα του Σαββάτου και από τα δυτικά με ισχυρές βροχές, χιονιά στα ηπειρωτικά ορεινά και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

Αναλυτικά για το Σάββατο:

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου και σταδιακά τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, την Ήπειρο, τη Στερεά, τη Θεσσαλία και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία με ισχυρές βροχές, χιόνια στα Ηπειρωτικά ορεινά και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, οι οποίες από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στη Μακεδονία νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Οι βροχές από το απόγευμα και από τα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 1514 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα δυτικά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 7 και τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Από το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη κατά τόπους θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα βόρεια όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Συνεχίζεται η κακοκαιρία Κυριακή και Δευτέρα

Την Κυριακή τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και σταδιακά τη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου.

Την Καθαρά Δευτέρα σύμφωνα με τα σημερινά διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία τα έντονα φαινόμενα της Κυριακής βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Θα επικρατήσουν όμως βόρειοι θυελλώδεις άνεμοι στην ανατολική και νότια χώρα, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καιρός Έκτακτο: Από το βράδυ της Παρασκευής έως το Σάββατο χαμός!

Επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών με χαλάζι και ανεμοστρόβιλους

Κλιματική κρίση: SOS για ξηρασία και λειψυδρία στην Ελλάδα – Νωρίτερα θα ξεκινά η αντιπυρική περίοδος

RND: Καίγονται ξανά τα δάση στην Ελλάδα

Έως και 31°C ο καιρός τις επόμενες ημέρες – Εκρηκτικό κοκτέιλ για τον οργανισμό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr