Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΜΚΟ για εμπορία ανθρώπων στην Ειδομένη (!), αναταραχή από φήμες για άνοιγμα συνόρων

ΜΚΟ για εμπορία ανθρώπων στην Ειδομένη (!), αναταραχή από φήμες για άνοιγμα συνόρων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Καταγγέλλεται πως ΜΚΟ παρακινούν ξανά τους πρόσφυγες στην Ειδομένη να περάσουν στην ΠΓΔΜ, διακινώντας πληροφορίες πως την Κυριακή θα ανοίξουν τα σύνορα.

Γι’ αυτό και βρίσκονται στο στόχαστρο της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ Σκόπια και Βουλγαρία έχουν ενημερωθεί πως ορισμένοι έχουν προχωρήσει σε χαρτογράφηση της περιοχής, χωρίς να αποκλείεται πως θα θελήσουν να μοιράσουν ξανά τα χαρτιά, γεμίζοντας ψεύτικες ελπίδες τους πρόσφυγες.

Την ίδια στιγμή, σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου γίνεται κάλεσμα μαζικής διαμαρτυρίας και πορείας μεταναστών και αλληλέγγυων προς τα σύνορα.

Οι αρχές για μια ακόμα φορά, μέσω ενημερωτικών σημειωμάτων, προσπαθούν να πείσουν πρόσφυγες και μετανάστες πως τα σύνορα είναι κλειστά και πως λύση για αυτούς είναι η μεταφορά σε κέντρα φιλοξενίας.

Αυτό που προβληματίζει τους αρμόδιους είναι το γεγονός πως τα άτομα συστήνονται ως μέλη ΜΚΟ ή εθελοντές, δημιουργώντας λανθασμένη εικόνα.

Παράλληλα, οι αρχές γνωρίζουν πως στην Ειδομένη βρίσκονται άτομα γνωστά στον αντιεξουσιαστικό χώρο από την Γαλλία, την Ιταλία και την Γερμανία, τα οποία συστήνονται ως εθελοντές. Μάλιστα, άτομα και από την Θεσσαλονίκη έχουν βρεθεί το τελευταίο διάστημα στα σύνορα.

Στην περιοχή βρίσκονται 15 ΜΚΟ, από αυτές όμως τέσσερις έχουν αστερίσκους και ερωτηματικά, χαρακτηριστικό είναι ότι εκτός από την ιατρική περίθαλψη και σίτιση έχουν εμφανιστεί ΜΚΟ για «εμπορία ανθρώπων».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Τραγωδία στη Χίο: Τρία μικρά κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο

Γερμανία: Αυξάνεται η βία από τους μετανάστες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr