Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 από την αλυσίδα Καρυπίδης με 131 σούπερ μάρκετ

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 κατέθεσε η εταιρεία Καρυπίδης, η οποία την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν πληροφορίες από την πλευρά της εταιρείας, βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την αλυσίδα Μαρινόπουλος.

Σημειώνεται πως στις 13 Φεβρουαρίου η «Μαρινόπουλος Α.Ε.» και η «Αφοί Καρυπίδη ΑΕΕΕ» είχαν ανακοινώσει την από κοινού απόφασή τους για λύση της μεταξύ τους σύμβασης δικαιόχρησης.

Η συγκεκριμένη συμφωνία, η οποία έσπασε τον περασμένο Φεβρουάριο, και είχε ανακοινωθεί στις 11 Μαρτίου του 2014, αφορούσε τα πρώην 149 καταστήματα της Αρβανιτίδης που έχουν περάσει στον έλεγχο της Καρυπίδης και τα οποία λειτούργησαν για λιγότερο από δύο χρόνια κάτω από την «ομπρέλα» Carrefour Μαρινόπουλος και Carrefour Express με βάση τη συμφωνία δικαιόχρησης με τη Μαρινόπουλος.

Η συνεργασία αυτή, όπως υποστηρίζει η πλευρά της Καρυπίδης, άφησε οφειλές στην εταιρεία με αποτέλεσμα σήμερα οι δύο πλευρές να βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, σήμερα Τετάρτη θα εκδικαζόταν η αίτηση λήψης μέτρων προσωρινής διαταγής, ασφαλιστικά μέτρα, έναντι των πιστωτών της και δη της Μαρινόπουλος, δικάσιμος η οποία ανεβλήθη μετά από αίτημα της τελευταίας. Η νέα δικάσιμος ορίσθηκε για τις 5 Μαΐου.

Σε ό,τι αφορά στην αίτηση υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 99, σύμφωνα με πηγές από την εταιρεία Καρυπίδης, αφορά σε χρέη που δημιούργησε η πρώτη ιδιοκτήτρια εταιρεία, ήτοι η Αρβανιτίδης, στην οποία ανήκε το δίκτυο των καταστημάτων πριν περάσει στην Καρυπίδης, και δεν σχετίζεται με πτώχευση της εταιρείας αλλά με την προστασία από τους πιστωτές της και με μια προσπάθεια εξυγίανσής της.

Επίσης, οι ίδιοι αναφέρουν πως η προσπάθεια εξυγίανσης αφορά στη ρύθμιση οφειλών προς το ΙΚΑ και την εφορία και δεν αφορά κανέναν προμηθευτή και κανέναν εργαζόμενο.

Η κατάσταση, πάντως, στα 131 σούπερ μάρκετ, στα οποία απασχολούνται 1.400 άτομα, είναι αποκαρδιωτική με σχεδόν άδεια ράφια, ελάχιστους ημερήσιους τζίρους και απλήρωτους εργαζόμενους έως και τέσσερις μήνες, όπως γράφει η Ναυτεμπορική.

Τα χρέη της εταιρείας υπολογίζονται από παράγοντες της αγοράς σε τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ και αφορούν οφειλές σε ΙΚΑ, εφορία, εργαζόμενους, μισθώματα κ.λπ.

Να σημειωθεί ότι τα 131 καταστήματα (πρώην σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης) βρίσκονται σχεδόν όλα στη Βόρεια Ελλάδα, με σημαντική παρουσία στη Θεσσαλονίκη (50 σημεία), αλλά και σε Χαλκιδική, Πιερία, Πέλλα και Ημαθία.

Ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει ότι η υπαγωγή στο άρθρο 99 δεν σχετίζεται με πτώχευση της εταιρίας, αλλά αποκλειστικά και μόνο με την προσπάθεια εξυγίανσης της, εξέδωσε η ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΑΕΕΕ.

«Η αίτηση κατατέθηκε αποκλειστικά και μόνο για χρέη που δημιούργησε στο παρελθόν η πρώην ιδιοκτήτρια εταιρεία συμφερόντων Αρβανιτίδη, σε παλαιότερες χρήσεις, κατά τις οποίες ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΟΧΙΚΗ ΣΧΕΣΗ η εταιρεία ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΑΕΕΕ», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της η εταιρεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή δημοσιεύματα μερίδας Τύπου και προς αποκατάσταση της αλήθειας, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Η αίτηση υπαγωγής της εταιρείας ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΑΕΕΕ στο άρθρο 99 δεν σχετίζεται με πτώχευση της εταιρίας, αλλά αποκλειστικά και μόνο με την προσπάθεια εξυγίανσής της. Η εταιρία συνεχίζει ΚΑΝΟΝΙΚΑ την λειτουργία της.

Η αίτηση κατατέθηκε αποκλειστικά και μόνο για χρέη που δημιούργησε στο παρελθόν η πρώην ιδιοκτήτρια εταιρεία συμφερόντων Αρβανιτίδη, σε παλαιότερες χρήσεις, κατά τις οποίες ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΟΧΙΚΗ ΣΧΕΣΗ η εταιρεία ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΑΕΕΕ

Η προσπάθεια εξυγίανσης της εταιρίας δεν αγγίζει ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ και προπάντων ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ, παρά μόνο τη ρύθμιση των οφειλών προς το ΙΚΑ και την εφορία».

Τι λένε οι εργαζόμενοι

Nα σημειωθεί πως νωρίτερα οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ της εταιρείας ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΑΕΕΕ, με δική τους ανακοίνωση, τόνισαν πως θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι και το Σάββατο 30 Απριλίου, κατηγορώντας την εταιρία για μη καταβολή δεδουλευμένων τεσσάρων μηνών καθώς και για μη καταβολή του επιδόματος αδείας για το 2015.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους , έλαβαν την απόφαση να προβούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους, με την υπαγωγή της επιχείρησης στο άρθρο 99.

Παράλληλα τονίζουν πως παραμένουν 4 μήνες απλήρωτοι, ενώ δεν τους έχει δοθεί και το επίδομα αδείας του 2015.

H ανακοίνωση:

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 της επιχείρησης, εμείς οι εργαζόμενοι προχωράμε σε κινητοποιήσεις και σε άλλες μορφές, επίσχεση – ασφαλιστικά.

Η επιλογή μας αυτή είναι η μόνη λύση που έχουμε σήμερα για να διαφυλάξουμε και να διεκδικήσουμε τους μισθούς μας αλλά και τις θέσεις εργασίας μας.

Από το 2015 έχουν ξεκινήσει οι καθυστερήσεις των πληρωμών μας, σήμερα μας χρωστάει 4 μήνες και το επίδομα άδειας του 2015. Τα καταστήματα είναι άδεια από εμπορεύματα και τα όποια χρήματα έχουν τα ταμεία δεν ξέρουμε που πηγαίνουν.

Η εταιρεία μας γεμίζει με υποσχέσεις και ψέματα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο και να παρακολουθούμε απλά τις εξελίξεις.

Σήμερα θέλουμε λύσεις, να πληρωθούμε όλους τους μισθούς μας.

Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε αυτό που περάσαμε πριν από 2 περίπου χρόνια επί Αρβανιτίδη.

Να σταματήσει ο εμπαιγμός από την επιχείρηση που εδώ και μήνες προσπαθεί να μας εφησυχάσει, να μας αποκοιμίσει, να κάνει τις κινήσεις της , να εξασφαλίσει τα δικά της συμφέροντα.

Το Υπουργείο Εργασίας να επισπεύσει την τριμερή συνάντηση που έχουμε ζητήσει, και να πάρει τώρα θέση .

Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις με απεργίες και συγκεντρώσεις μέχρι και το Σάββατο 30 του Απρίλη.

Ζητάμε από όλους εσάς να είστε δίπλα μας γιατί όλοι μας έχουμε ανάγκη μια ΝΙΚΗ».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Μειώσεις τιμών σε 108 brands υπόσχεται η κυβέρνηση – Παραδέχεται εμμέσως την αισχροκέρδεια στην αγορά

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη λειτουργεί ως τροχονόμος ισχυρών οικονομικών συμφερόντων

Ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 21/1 – Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ

Ο ελληνικός λαός υποφέρει κι ο δίχως ντροπή Σκρέκας αφού άφησε την απληστία να αλωνίζει τώρα ανακοίνωσε μέτρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr