Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σένγκεν στην “εντατική” και τα πρόστιμα φωτιά για αρνητές προσφύγων

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη συνέχιση των συνοριακών ελέγχων εντός του χώρου Σένγκεν, όπου κρίνεται απαραίτητο, προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία στηρίζει επίσης την πρόταση για πρόστιμα 250.000 ευρώ για κάθε πρόσφυγα του οποίου τη φιλοξενία αρνείται μία χώρα – μέλος της Ε.Ε..

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανταποκρίνεται επίσης θετικά στο αίτημα 5 χωρών-μελών, της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Σουηδίας, της Δανίας και της Γαλλίας να παρατείνουν τους ελέγχους στα εσωτερικά τους σύνορα.

Οι εν λόγω έλεγχοι λόγω της προσφυγικής κρίσης και σε συνδυασμό με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες. Ωστόσο, η Επιτροπή σημειώνει ότι μέχρι το τέλος του έτους, η κατάσταση στη ζώνη του Σένγκεν πρέπει να επανέλθει στη φυσιολογική της μορφή, δηλαδή την χωρίς ελέγχου διέλευση των πολιτών στα εσωτερικά σύνορα.

Τέλος, η Επιτροπή εισηγείται σήμερα μια σημαντική αλλαγή στη συμφωνία Δoυβλίνο ΙΙΙ, η οποία με τη σημερινή της μορφή επιβαρύνει ιδιαίτερα την πρώτη χώρα εισόδου προσφύγων, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για τη διαχείρισή του.

Με τη νέα πρόταση οι υποψήφιοι πρόσφυγες θα καταγράφονται μεν στη χώρα πρώτης εισόδου, ωστόσο σε περίπτωση προσφυγικών πιέσεων, τότε τα άλλα κράτη μέλη θα υποχρεούνται να τους παίρνουν αναλογικά στην επικράτειά τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Η προβλήτα στη Γάζα μπορεί να γίνει ένα διεθνές προσφυγικό κουτί της Πανδώρας

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr