Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καρατομήθηκε ο Βγενόπουλος από πρόεδρος της MIG – Ποιος αναλαμβάνει

Καρατομήθηκε  ο Βγενόπουλος από πρόεδρος της MIG – Ποιος αναλαμβάνει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σύμφωνα με απόφαση των μετόχων της MIG o Ανδρέας Βγενόπουλος δεν θα είναι πλέον πρόεδρος της. Παραμένει απλό μέλος του ΔΣ.

Οι μέτοχοι της ΜIG κατέληξαν σε αυτή την απόφαση καθώς η πίεση πλέον ήταν μεγάλη. Εδώ και καιρό ο Αντρέας Βγενόπουλος «χρεωνόταν» από μετόχους μια συμπεριφορά η οποία δεν είναι και τόσο συνηθισμένη επιχειρηματικά.

Το τελευταίο διάστημα, υπήρχε έντονη ψιθυρολογία με αντικείμενο, αν τελικώς οι μέτοχοι της MIG θα βάλουν θέμα αποχώρησης του Αντρέα Βγενόπουλου από τη Διοίκηση του Ομίλου και αυτό γιατί ο όμιλος υπό την διεύθυνση του Ανδρέα Βγενόπουλου χρεωνόταν ότι έκανε τα εξής:

1. Παρείχε κάλυψη σε δύο φυγόδικους οι οποίοι έπρεπε να λογοδοτήσουν, με απόφαση του Αρείου Πάγου στην Κυπριακή Δικαιοσύνη. Πόσο μάλλον όταν δηλώνουν πως είναι αθώοι. Ένας επιχειρηματικός Όμιλος, κάνει το πρωτοφανές, να καλύπτει και να συμμετέχει στην παρανομία.

2. Η MIG εμφανιζόταν να επιτίθεται νομικά, σε οποιονδήποτε αμφισβητούσε τη λειτουργία της Διοίκησης Βγενόπουλου και απαιτούσε να διαλευκανθούν υποθέσεις που ήδη έχουν προκαλέσει αναστάτωση στη Δικαιοσύνη.

3. Η MIG χρησιμοποιείτο για να παίρνονται νομικά μέτρα (για παράδειγμα αυτομηνύσεις) που παρακωλύουν την απόδοση της Δικαιοσύνης. Όποτε βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία ελέγχου στην Κύπρο, η οποία πιθανό να φέρει το Βγενόπουλο απέναντι στις Κυπριακές Αρχές, η MIG εμφανίζεται να κάνει μηνύσεις κατ’ αγνώστου και να μεταφέρει την έρευνα στο ελληνικό τερέν με αποτέλεσμα τις γνωστές αρχειοθετήσεις.

4. Ο Βγενόπουλος, αντιμετωπίζει τη MIG, ως δική του επιχείρηση, με τη δύναμη της οποίας ασκεί πίεση ακόμη και σε κόμματα και την κυβέρνηση. Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, ο Βγενόπουλος απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο είπε πως δεν τον αντιστρατεύτηκε, για να συμπληρώσει με νόημα πως η MIG έχει 30.000 εργαζόμενους. Όλα αυτά στο όνομα της MIG την οποία θεωρεί όπως φαίνεται δικιά του επιχείρηση αν και δεν είναι.

5. Οι εργαζόμενοι της MIG, χρησιμοποιήθηκαν ως μάζα διαδηλωτών για να αποφευχθεί η έκδοση Μπουλούτα και Φόρου στην Κύπρο. Για να αποδοθεί δηλαδή η νομιμότητα. Δεν μπορεί ένας επιχειρηματικός Όμιλος στον οποίο συμμετέχει έμμεσα το Δημόσιο να γίνεται θεατής τέτοιων εκβιασμών και χρήσης των εργαζόμενων.

6. Ο Αντρέας Βγενόπουλος, διοικεί ένας τεράστιο επιχειρηματικό Όμιλο και ταυτόχρονα επιτίθεται σε πολιτικούς, δημοσιογράφους, εισαγγελείς ακόμη και την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, όταν επιχειρήσουν να ελέγξουν τη λειτουργία του μέσα στον Όμιλο αυτό. Ταυτόχρονα ο Όμιλος φαίνεται να δίνει αφειδώς διαφήμιση, (δηλαδή και δημόσιο χρήμα), σε Μέσα Ενημέρωσης που είναι φιλικά προς τον Βγενόπουλο. Η τακτική αυτή ζημιώνει την επιχείρηση άρα και το Δημόσιο.

7. Ο Αντρέας Βγενόπουλος, ενώ λέει πως είναι αθώος, έχει χρησιμοποιήσει όλα τα νομικά μέσα για να μην καταθέσει για την αθωότητά του. Οι νομικές εξελίξεις με επίκεντρο το Βγενόπουλο, αφορούν ακριβώς τον τρόπο που διαχειρίζεται το χρήμα του Ομίλου.

8. Η MIG, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο μιας θύελλας που προκάλεσε ο Βγενόπουλος με την τακτική του. Επικρίνει δημόσια λειτουργούς της Δικαιοσύνης που τον ελέγχουν και δίνει εύσημα σε όποιους τον «αθωώνουν» με σκανδαλώδη τρόπο όπως γράφεται στον Τύπο. Οι περιπέτειες αυτές θα διαρκέσουν χρόνια, αφού το θέμα δεν είναι η «αθώωση» που επικαλείται, αλλά η αναταραχή που δημιουργεί η κάθε περίεργη αθώωση.

Το νέο Δ.Σ

Τη θέση του μη εκτελεστικού προέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο της MIG αναλαμβάνει ο Σταύρος Λεκκάκος ενώ τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου αναλαμβάνει ο Θανάσης Παπανικολάου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ανασυγκροτήθηκε πλέον και διαμορφώνεται ως εξής:

Σταύρος Λεκκάκος (μη εκτελεστικός πρόεδρος), Μανώλης Ξανθάκης (μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος), Παναγιώτης Θρουβάλας (εκτελεστικός αντιπρόεδρος), Θανάσης Παπανικολάου (διευθύνων σύμβουλος), Ανδρέας Βγενόπουλος (μη εκτελεστικό μέλος), Iskandar Safa (μη εκτελεστικό μέλος), Joseph Iskander (μη εκτελεστικό μέλος), Γιώργος Ευστρατιάδης (μη εκτελεστικό μέλος), Φώτιος Καρατζένης (μη εκτελεστικό μέλος), Κωνσταντίνος Γεωργίου (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος), Σπύρος Παπασπύρου (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος), Γεώργιος Λασσαδός (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος) και Θεόδωρος Μυλωνάς (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος).

Περαιτέρω, εξέλεξε νέα μέλη Επιτροπών:

– Εκτελεστική Επιτροπή: Π. Θρουβάλας (πρόεδρος), Θ. Παπανικολάου (μέλος), Κ. Μάγειρας (μέλος) και Ch. Vivien (μέλος).

– Nomination & Remuneration Committee: Μ. Ξανθάκης (πρόεδρος), Γ. Λασσαδός (μέλος) και Φ. Καρατζένης (μέλος).

– Επιτροπή Ελέγχου: Μ. Ξανθάκης (πρόεδρος), Γ. Λασσαδός (μέλος) και Γ. Ευστρατιάδης (μέλος).

Με την εξέλιξη αυτή επαληθεύονται οι εκτιμήσεις πολλών για το τέλος εποχής για τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Την ώρα μαλιστα που εκκρεμούν δικαστικές περιπέτειες με πολύ πιθανή την ενοχή Βγενόπουλου για κακουργηματικες πράξεις σε Ελλάδα και Κύπρο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ειδικό Δικαστήριο: Αθώα η Τουλουπάκη – Αθώος στα περισσότερα ο Παπαγγελόπουλος

Ανοίγει πάλι ο φάκελος της υπόθεσης Marfin

Σε κλίμα συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας στη μνήμη των θυμάτων της Marfin

Χαρίτσης: Πιάστηκε στα πράσα ο Μητσοτάκης – Επιχειρεί να εξαγάγει πολιτική υπεραξία

Μπογιόπουλος: Η Ν.Δ. «τιμά» τα θύματα της Marfin αλλά προσφεύγει για να μην αποζημιωθούν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr