Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Από τον Άρατο Ροδόπης καταγόταν το ελληνόπουλο που σκότωσε ο μακελάρης

Από τον Άρατο Ροδόπης καταγόταν το ελληνόπουλο που σκότωσε ο μακελάρης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Από τον Άρατο Ροδόπης, ένα χωριό κοντά στην Κομοτηνή, καταγόταν ο 18χρονος Χουσεΐν Νταϊτσίκ, που έπεσε νεκρός στο μακελειό της Παρασκευής στο Μόναχο.

Ο Άρατος είναι ένα από τα μεγάλα μεικτά χωριά του νομού Ροδόπης με πληθυσμό 1.600 κατοίκων, χριστιανών και μουσουλμάνων.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αμέτ Μεμέτ δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι η κηδεία του άτυχου νέου θα γίνει στον Άρατο, την Τρίτη ή την Τετάρτη, οπότε και αναμένεται να μεταφερθεί η σορός του.

Ο κ. Μεμέτ είπε ακόμη ότι με τον πατέρα του 19χρονου νέου, Σουλεϊμάν Νταϊτσίκ, δούλεψαν μαζί στα καράβια το 1978 και το 1979.

Στη συνέχεια, ο Σουλεϊμάν επέστρεψε στον Άρατο, παντρεύτηκε αλλά προς τα τέλη της δεκαετίας του ’80, πήρε τον δρόμο για την ξενιτιά στη Δυτική Γερμανία, τότε, μαζί με τη γυναίκα του.

Εκεί στέριωσαν για πολλά χρόνια και γέννησαν τα τρίδυμα παιδιά τους, αλλά δεν σταμάτησαν να επισκέπτονται τακτικά και ιδιαίτερα τα καλοκαίρια τον τόπο της καταγωγής τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αράτου, ο πατέρας του θύματος είχε υποβληθεί σε εγχείριση στην καρδιά του πριν από έξι χρόνια και η υγεία του ήταν κλονισμένη.

Τέλος, κατά τον κ. Μεμέτ, οι μισοί κάτοικοι του χωριού, χριστιανοί και μουσουλμάνοι αδιακρίτως, έχουν μεταναστεύσει τα τελευταία είκοσι χρόνια στη Γερμανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και άλλες χώρες της Ευρώπης. Ένα φαινόμενο που μετά το 2010 προσλαμβάνει ολοένα και δραματικότερες διαστάσεις.

Ο οικισμός βρίσκεται στις παρυφές της Βιομηχανικής Περιοχής της Κομοτηνής. Μέχρι και πριν από 10 χρόνια στην περιοχή λειτουργούσαν δεκάδες εργοστάσια και βιοτεχνίες όπου έβρισκαν απασχόληση πολλοί κάτοικοι.

Η αποβιομηχάνιση των τελευταίων χρόνων μετατρέπει σταθερά τους κατοίκους της περιοχής σε μετανάστες.

«Ακόμα και αυτές τις μέρες, περνούν από την κοινότητα συμπολίτες μου που με ρωτούν πώς θα κάνουν τη διαδικασία με τον ΟΓΑ, ώστε να μπορέσουν να αποδεσμευτούν από την ασφάλιση είτε ένα μέλος της οικογένειας είτε το ζευγάρι μαζί, για να μπορέσουν να φύγουν μετανάστες στη Γερμανία. Δυστυχώς, λιγοστεύουμε χρόνο με τον χρόνο», ανέφερε ο πρόεδρος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Γερμανός στρατιώτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr