Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπουργείο Εργασίας: Δεν κόβεται κανένα επίδομα απροστάτευτων παιδιών

Υπουργείο Εργασίας: Δεν κόβεται κανένα επίδομα απροστάτευτων παιδιών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Επιδόματα, Υπουργείο Εργασίας, Χήρα,

Διευκρινίσεις σχετικά με τα περί περικοπών επιδομάτων για τα απροστάτευτα παιδιά προχώρησε το υπουργείο Εργασίας τονίζοντας ότι κανένα επίδομα απροστάτευτων παιδιών δεν πρόκειται να κοπεί.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο κάνει λόγο για ψευδή δημοσιεύματα και εσφαλμένη ερμηνεία της σχετικής νομοθεσίας, διευκρινίζοντας ότι «άθροιση πραγματικού και τεκμαρτού εισοδήματος δεν νοείται ούτε στη φορολογική νομοθεσία ούτε βέβαια στη νομοθεσία που διέπει τα προνοιακά επιδόματα».

Ειδικότερα το υπουργείο Εργασίας αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα υπήρξαν δημοσιεύματα που ισχυρίζονται ότι η αν. Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «κόβει τα επιδόματα» για τα απροστάτευτα παιδιά. Ουδέν ψευδέστερον.

1. Το περιεχόμενο των επιστολών που στάλθηκαν στις 14 Ιουνίου 2016 σε ορισμένους Δήμους από τον Διευθυντή Προστασίας Οικογένειας του Υπουργείου, σύμφωνα με τις οποίες για τον υπολογισμό του οικογενειακού εισοδήματος αθροίζονται πραγματικό και τεκμαρτό εισόδημα είναι εσφαλμένο. Άθροιση πραγματικού και τεκμαρτού εισοδήματος δεν νοείται ούτε στη φορολογική νομοθεσία ούτε βέβαια στη νομοθεσία που διέπει τα προνοιακά επιδόματα.

2. Οι επιστολές, που απαντούν σε ερωτήματα των Διευθύνσεων Πρόνοιας των Δήμων ερμηνεύοντας εσφαλμένα τη σχετική νομοθεσία, συντάχθηκαν και στάλθηκαν χωρίς να υπάρχει σχετική υπηρεσιακή εισήγηση και χωρίς να ζητηθεί η γνώμη της αρμόδιας Γενικής Διευθύντριας και πολύ περισσότερο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

3. Ήδη αποστέλλεται εγκύκλιος που αποκαθιστά τα πράγματα, ώστε κανείς και καμία δικαιούχος να μην χρειάζεται να ανησυχεί. Το Υπουργείο διαβεβαιώνει ότι δεν διανοείται να κόψει τα επιδόματα για τα απροστάτευτα παιδιά ούτε να μειώσει γενικά την προστασία των παιδιών».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι πληρωμές επιδομάτων και εφάπαξ από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 22 Μαρτίου

Εφάπαξ και επιδόματα – Ποιοι πληρώνονται από Δευτέρα

ΔΥΠΑ: Νέο επίδομα 718 ευρώ για άνεργους- Τα κριτήρια, οι δικαιούχοι και η διαδικασία

Κατώτατος μισθός: Στα 950 ευρώ αλλά σε… τέσσερα χρόνια

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για αύξηση επιδόματος γέννησης: «Να σταματήσει η κοροϊδία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr