Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουντουρά: Πάμε για νέα χρονιά ρεκόρ στον τουρισμό

Κουντουρά: Πάμε για νέα χρονιά ρεκόρ στον τουρισμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την αισιοδοξία της για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης, εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά υπογραμμίζοντας ότι συνεχίζεται και αυξάνεται η δυναμική που καταγράφηκε από τις αρχές του 2016, με βάση τα στοιχεία που λαμβάνει ο ΕΟΤ καθημερινά, εδραιώνοντας έτσι τις εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για άνοδο των τουριστικών αφίξεων αλλά και των εσόδων και το 2016.

Ωστόσο, δεν θέλησε, παρά την αισιοδοξία της, να αποτυπώσει ακριβή νούμερα αφίξεων και εσόδων, απόρροια των ευμετάβολων συνθηκών που επικρατούν στο διεθνές περιβάλλον, όπως είπε.

Εστιάζοντας στα πλέον πρόσφατα στοιχεία, η υπουργός ανέφερε ότι οι αεροπορικές αφίξεις στο πρώτο εξάμηνο του 2016 σημείωσαν αύξηση 4,4%, κάτι που μεταφράζεται σε 5,937 εκατομμύρια τουρίστες. Η μεγαλύτερη άνοδος παρατηρείται στις αφίξεις από τη Ρωσία με 22,7%, τη Μεγάλη Βρετανία με 8,6%, τη Γερμανία με 7,2%, τη Γαλλία με 6,9% και την Ιταλία με 4,6%.

Την ίδια στιγμή, σχεδόν το σύνολο των ελληνικών προορισμών κινούνται με θετικό πρόσημο στις αεροπορικές αφίξεις, εκτός από τα νησιά που δέχτηκαν και την πίεση από τις μεταναστατικές ροές (Σάμος, Κως, Χίος και Μυτιλήνη). Από τους δημοφιλείς προορισμούς, η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφεται στην Κέρκυρα με 11,5% και ακολουθούν το Ηράκλειο με 11%, η Μύκονος με 11% και η Σαντορίνη με 10,5%. Σημαντική, εξάλλου, είναι και η αύξηση στην Καλαμάτα με 14,3% και το Άκτιο με 13%.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Reuters: Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας δεν έχει μεταφραστεί σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου

Γερμανικός Τύπος: Το ελληνικό καλοκαίρι μακριά από τον μαζικό τουρισμό

ΗΒ: Ζητούνται εργαζόμενοι στον ελληνικό τουρισμό- «Ποιος θα στρώσει τα κρεβάτια των επισκεπτών;»

Τουρισμός: 32 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2023 – Εισπράξεις άνω των 20 δισ. ευρώ

Πάρος: «Πρωταγωνίστρια» για μια ακόμα φορά στο Netflix

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr