Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιες τρεις προτάσεις εξέτασε το ΣτΕ – Όλο το παρασκήνιο

Ποιες τρεις προτάσεις εξέτασε το ΣτΕ – Όλο το παρασκήνιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τρεις ήταν τελικά οι τελικές λύσεις που έπεσαν στο τραπέζι, το βράδυ της Τετάρτη, κατά την τελευταία διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβούλιο της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το news247.gr, αν και δεν προκύπτει από την τελική απόφαση του δικαστηρίου, προτάθηκε και το “συμβιβαστικό” σενάριο με την προδικαστική απόφαση για συγκρότηση του ΕΣΡ σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, και στη συνέχεια τη θεραπεία τυχόν πλημμελημάτων του νόμου Παππά.

Παρά το γεγονός ότι η άποψη αυτή κατατέθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νίκος Σακελλαρίου, και επικεφαλής της συζήτησης, τελικά μόλις τρία μέλη της Ολομέλειας από τα συνολικά 25 συμφώνησαν.

Έτσι, πριν την οριστική ψηφοφορία, η εικόνα εντός της αίθουσας “έδειχνε” πως 14 σύμβουλοι θα έκριναν το νόμο αντισυνταγματικό, 8 θα ψήφιζαν υπέρ της συνταγματικότητας, ενώ τρεις θα “πετούσαν” το μπαλάκι στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ως το μόνο αρμόδιο όργανο.

Τελικά, την ώρα της κρίσης, οι τρεις μειοψηφούντες δικαστές προσχώρησαν στην άποψη πως ο νόμος είναι συνταγματικός, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό αποτέλεσμα 14 υπέρ της αντισυνταγματικότητας και 11 κατά.

Η απόφαση

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως, πως της απόφασης του ΣτΕ προηγήθηκαν υψηλοί τόνοι κατά τη διάρκεια της διάσκεψης κυρίως γύρω από το ζήτημα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Αυτό το σημείο είναι και το κυρίαρχο -κατά τις ίδιες πηγές- στη δικαστική κρίση, με την οποία τα μέλη της Ολομέλειας αποφαίνονται ότι μόνο το ΕΣΡ έχει τη δυνατότητα να λάβει αποφάσεις για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, καθώς και ότι η μεταβίβαση αυτών των αρμοδιοτήτων στο υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, έρχεται σε αντίθεση με τις σχετικές διατάξεις του Συντάγματος της Ελλάδος.

Όσο για το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου, το οποίο θα εξηγεί αναλυτικά σε ποια σημεία βασίστηκε η πλειοψηφία των συμβούλων της Επικρατείας για την έκδοση της επίμαχης απόφασης, αλλά και σε ποια ζητήματα η μειοψηφία είχε διαφορετική άποψη, αναμένεται να καθαρογραφεί το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ελένη Μενεγάκη: Τέλος από το MEGA

Ανδρουλάκης για υποκλοπές: «Ανοίγω και το κουτί της Πανδώρας για τον κ. Μητσοτάκη»

ΣΥΡΙΖΑ για απόφαση ΣτΕ ενημέρωσης Ανδρουλάκη: Άρχισε το «ξήλωμα» του παρακράτους της ΝΔ

ΣτΕ: Αντισυνταγματική η μη ενημέρωση του Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές

Ισραήλ: Εγκρίθηκε νόμος που επιτρέπει την απαγόρευση της προβολής του «τρομοκρατικού» Al Jazeera

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr