Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Έσπασε” η απεργία της ΠΝΟ σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Νάξο

“Έσπασε” η απεργία της ΠΝΟ σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Νάξο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Έσπασε” η συνεχιζόμενη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά, αλλά και τη Νάξο.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, από το πρωί της Παρασκευής εκτελούνται κανονικά δρομολόγια πλοίων από το λιμάνι της Ζακύνθου και από τον Πόρο Κεφαλονιάς προς Κυλλήνη και αντίστοιχα από την Κυλλήνη προς τη Ζάκυνθο.

Οι ναυτιλιακές εταιρείες στις ανακοινώσεις τους εξηγούν ότι προέβησαν σε αυτή την κίνηση, έπειτα από τον πολυήμερο αποκλεισμό των νησιών εξαιτίας της απεργίας, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα να παρατηρηθούν ελλείψεις σε βασικά προϊόντα.

Μάλιστα, όσον αφορά στη Ζάκυνθο, σημαντικό ρόλο φέρεται να έπαιξε και το γεγονός ότι πριν λίγες ημέρες το νησί τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των σοβαρότατων προβλημάτων που προκάλεσαν οι πλημμύρες.

Η ανακοίνωση της “Ionian Group”

Με επίσημη ανακοίνωσή της η ζακυνθινή κοινοπραξία των πλοίων «Ionian Group», αναφέρεται στους λόγους που την οδήγησαν να σπάσει την παεργία της ΠΝΟ και να πραγματοποιήσει δρομολόγιο.

”H κοινοπραξία και οι Ζακυνθινοί ναυτικοί της, ενστερνίζονται την κατάσταση έκτακτης ανάγκης του αγαπημένου μας νησιού, από τα σοβαρά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί. Οι πλημμύρες, τα σκουπίδια, η έλλειψη αγαθών πρώτης ανάγκης καθώς επίσης και οι νοσοκομειακές ανάγκες που προσφάτως κορυφώθηκαν, έχουν συνέπεια βαριές και οδυνηρές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των συμπατριωτών μας. Σύσσωμη η ομάδα της IONIAN GROUP με γνώμονα και μόνο την προσφορά, όπως έμπρακτα έχει πράξει και στο παρελθόν, πήρε την πρωτοβουλία να δώσει ανάσα στον πολυήμερο αποκλεισμό του νησιού μας. Από την Παρασκευή 09/12/2016 το πρωί, τα πλοία μας δρομολογούνται για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των συμπατριωτών μας, έτσι ώστε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές αγωνίας και απόγνωσης που βιώνουν, να μην νιώσουν εγκαταλελειμμένοι. Σεβόμαστε τον αγώνα των Ναυτεργατών, η ανάγκη όμως του νησιού, μας επιτάσσει”.

Επίσης, στη Νάξο, άρχισε από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, η μεταφορά αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων με μικρά καϊκια.

ΥΝΑΝΠ: Να αναστείλετε την απεργία και να προσέλθετε σε διάλογο

“Με βάση και την τελευταία, γραπτή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, εξέλειπε πλέον το επιχείρημα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για συνέχιση της απεργίας, επειδή δήθεν δεν υπήρχε γραπτή δέσμευση της Κυβέρνησης ότι δε θα αλλάξει το φορολογικό καθεστώς των Ναυτικών”, τονίζει σε νέα ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και σημειώνει:

“Κατόπιν αυτών, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, καλεί την ΠΝΟ να αναστείλει την απεργία και να προσέλθει σε διάλογο για τα χρονίζοντα θέματα του κλάδου” αναφέρει νέα ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Απριλίου

Την Τρίτη 16 Απριλίου απεργία των δημοσιογράφων σε όλα τα ΜΜΕ

Εφορία: Όποιος αποδέχεται οφειλές μετά από έλεγχο θα πληρώνει το μισό πρόστιμο

Οι νέες ημερομηνίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων και ανάρτησης ΕΝΦΙΑ

Συνεδριάζει την Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κ. Μητσοτάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr