Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έρχεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης – Τι προβλέπει για 700.000 δικαιούχους

Έρχεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης – Τι προβλέπει για 700.000 δικαιούχους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πράξη μετά από πολλές προσπάθειες γίνεται στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας η δέσμευση για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), το οποίο αφορά 700.000 πολίτες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Η σχετική εφαρμογή θα είναι για πρώτη φορά πανελλαδική και όπως προβλέπεται στον κρατικό προϋπολογισμό για το τρέχον έτος, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης θα μπορεί να καλύψει περίπου 700.000 δικαιούχους.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται, όσοι πολίτες διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας αναμένεται να λάβουν το σχετικό επίδομα ανά κατηγορία:

Μονοπρόσωπο νοικοκυριό θα λαμβάνει 200 ευρώ τον μήνα, ενώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού, επιπλέον 100 ευρώ τον μήνα, και, για κάθε ανήλικο μέλος, προσαύξηση του ποσού κατά 50 ευρώ κάθε μήνα.

Και δωρεάν υπηρεσίες

Πέραν αυτού ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως πέρα από τα ποσά αυτά το ΚΕΑ συνδέεται με σειρά από κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές και αγαθά, όπως η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφαλίστων, η παροχή σχολικών γευμάτων, η παραπομπή και ένταξη σε δομές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης και η ένταξη στα προγράμματα των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας.

Παράλληλα, αναμένεται να συνδεθούν με προγράμματα που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Άπορους, αλλά και το κοινωνικό τιμολόγιο παροχών ηλεκτρικής ενέργειας, ύδρευσης, Δήμων και Δημοτικών Επιχειρήσεων.

Η εισοδηματική ενίσχυση θα καταβάλλεται μηνιαίως στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου. Από το συνολικό ποσό, στόχος των υπηρεσιών πρόνοιας είναι το 50% να δαπανάται αποκλειστικά μέσω προπληρωμένης τραπεζικής κάρτας, ενώ για το υπόλοιπο 50% να υπάρχει η δυνατότητα ανάληψης, μέσω τραπεζικού συστήματος ή/και μέσω χρεωστικής κάρτας από ΑΤΜ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Αργεντινή: Πάνω από το 57% του πληθυσμού βυθίστηκε στη φτώχεια

«Βουλιάζει» η μεσαία τάξη στην ΕΕ – Το 60% των Ελλήνων επιβιώνει με δανεικά

Spiegel: Το προφίλ Μητσοτάκη – Το κόμμα της ΝΔ πίσω απ’ αυτόν έχει γίνει αόρατο

Eurostat: Σε κίνδυνο φτώχειας το 26% των Ελλήνων το 2022 – Αυτή είναι η «ανάπτυξη» Μητσοτάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr