Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εφιάλτης στις παγωμένες ράγες – 4 τρένα ακινητοποιήθηκαν για ώρες μέσα στο χιονιά

Εφιάλτης στις παγωμένες ράγες – 4 τρένα ακινητοποιήθηκαν για ώρες μέσα στο χιονιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Απίστευτη ταλαιπωρία υφίστανται εκατοντάδες επιβάτες τριών τρένων, που ακινητοποιήθηκαν επί ώρες στις ράγες, ενώ ένα ακόμα υποχρεώθηκε να διακόψει προσωρινά την πορεία του.

Τη μεγαλύτερη περιπέτεια βίωσαν οι περίπου 300 επιβάτες της αμαξοστοιχίας 53, η οποία ακινητοποιήθηκε το μεσημέρι στις Θέρμες, κοντά στο Δομοκό, όταν η μηχανή υπέστη βραχυκύκλωμα. Δύο μηχανές εστάλησαν από το Παλαιοφάρσαλο, με μεγάλη καθυστέρηση, ώστε να την απεγκλωβίσουν, όμως αμφότερες αντιμετώπισαν μηχανικά προβλήματα.

Μετά από μεγάλες και πολύωρες προσπάθειες το τρένο κατάφερε να συνεχίσει το ταξίδι του, όμως η αργή κίνησή του ανάγκασε ένα ακόμα τρένο, το Ιντερσίτι 56, να διακόψει προσωρινά την πορεία του προς τη Θεσσαλονίκη ώστε να μην υπάρξει σύγκρουση.

Εν τω μεταξύ, «παγωμένο» για ώρες έμεινε στη Λάρισα ένα ακόμα Ιντερσίτι, επίσης με 300 επιβάτες, που εκτελούσε δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα. Ο συρμός κατόρθωσε να συνεχίσει το ταξίδι του γύρω στις 19.00 το απόγευμα.

Στη Λάρισα έφθασε κατά τις 19.30 ο προαστιακός που από νωρίς το απόγευμα είχε «παγώσει» στις ράγες στο Πλατύ Ημαθίας, προερχόμενος από τη Θεσσαλονίκη.

Αναστέλλονται δρομολόγια τρένων λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας

Σε μείωση των δρομολογίων των τρένων για σήμερα και αύριο στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα και των συρμών του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Λάρισα – Θεσσαλονίκη προχωρά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στη σιδηροδρομική υποδομή στο τμήμα μεταξύ Λαμίας και Θεσσαλονίκης.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να καλεί στον αριθμό 14511.

Συνεχίζεται η ασθενής χιονόπτωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ασθενής χιονόπτωση σημειώνεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και στην Περιφερειακή Οδό, όπου δεν χρειάζονται αλυσίδες. Κλειστή παραμένει η επαρχιακή οδός Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου.

Εξάλλου, κλειστά μέχρι και την Παρασκευή αποφάσισε να κρατήσει τα σχολεία και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, όπως και ο Δήμος Θερμαϊκού. Όπως ανακοινώθηκε, αύριο Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης δε θα λειτουργήσουν, για λόγους ασφαλείας, ούτε οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Οι υπόλοιποι 12 Δήμοι του Νομού της Θεσσαλονίκης είχαν ανακοινώσει την παράταση της αναστολής των μαθημάτων στα σχολεία.

Λάρισα: Προβλήματα στις μετακινήσεις, εγκλωβισμοί και απροσπέλαστοι δρόμοι

Σοβαρή κρίνεται η κατάσταση που υπάρχει σε όλο το νομό Λάρισας από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, των δήμων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το μέτωπο της χιονόπτωσης παραμένει έντονο ακόμα και μέσα στη πόλη, με το χιόνι να ξεπερνάει σε ορισμένα σημεία τους 30 πόντους, ενώ αναμένεται κύμα παγετού από το βράδυ της Τετάρτης. Τα προβλήματα που ξεκίνησαν το πρωί βρίσκονται σε εξέλιξη και αυτή την ώρα καθώς υπάρχουν περιοχές όπου δρόμοι είναι απροσπέλαστοι.

Ο δήμος Λάρισας, χαρακτηρίζει «ιστορικό χιονιά» το φαινόμενο που έχει πλήξει την περιοχή, καθώς έχει σημάνει συναγερμό στις υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Μάχη με το χιόνι για να ανοίξουν οι δρόμοι στην Ήπειρο

Μετά από τρίωρη προσωρινή ύφεση του χιονιά στην Ήπειρο άρχισε και πάλι να πέφτει χιόνι στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων και όλες τις ορεινές περιοχές.

Τα μηχανήματα των δήμων και της Πολιτικής Προστασίας εργάζονται πυρετωδώς για να ανοίξουν τους δρόμους, γιατί λόγω χαμηλών θερμοκρασιών το χιόνι παγώνει αμέσως. Στους δρόμους βρίσκονται και οχήματα της Πυροσβεστικής, τα οποία συνδράμουν σε περιπτώσεις αποκλεισμένων πολιτών που πρέπει να μετακινηθούν σε νοσοκομεία.

Πολλά είναι τα προβλήματα που καταγράφονται σε χωριά γύρω από τη λίμνη Παμβώτιδα, όπου, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, οι δρόμοι είναι κλειστοί. Ανάλογη είναι η κατάσταση σε πολλές συνοικίες της πόλης των Ιωαννίνων. Οι πολίτες εκφράζουν την αγωνία τους, γιατί, όπως λένε, εάν δεν ανοίξουν οι δρόμοι θα επικρατήσει παγετός και θα αποκλειστούν για πολλές ημέρες. Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις, αύριο δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους περισσότερους δήμους της Ηπείρου.

Αχαΐα

Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και έντονες βροχοπτώσεις στα πεδινά συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στην Δυτική Ελλάδα, χωρίς όμως να έχουν προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Στην Αχαΐα χιονίζει στα ορεινά, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγο η κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Πατρών – Τρίπολης, στο ύψος της περιοχής Τριπόταμα. Αμέσως επενέβησαν τα εκχιονιστικά μηχανήματα και άνοιξαν το δρόμο, ενώ επιχειρούν συνεχώς, από την περιοχή Παγκράτι της Αχαΐας, έως και την Λαμπεία στην Ηλεία, ενώ αλυσίδες χρειάζονται όσα οχήματα κινούνται στο ορεινό οδικό δίκτυο.

Φθιώτιδα

Ιδιαίτερα προβλήματα έχει δημιουργήσει ένταση της χιονόπτωσης και στο εθνικό δίκτυο στη Φθιώτιδα την τελευταία ώρα.

Ήδη μέχρι στιγμής από το 185 χλμ. στο ύψος των Καμένων Βούρλων έως το 240 χλμ. στο ύψος των Ραχών της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας Θεσσαλονίκης, τα εκχιονιστικά μηχανήματα δεν προλαβάινουν να απομακρύνουν το χιόνι που πέφτει ασταμάτητα με συνέπεια η αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας πριν από λίγο να αποφασίσει ότι στην εν λόγω διαδρομή η κίνηση θα γίνεται μόνο με αλυσίδες και για όλα τα οχήματα.

Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας δηλαδή και προς Αθήνα και προς Θεσσαλονίκη ενώ παράλληλα εκδόθηκε νέα απαγόρευση στην κυκλοφορία και των λεωφορείων αλλά και των υπολοίπων βαρέων οχημάτων.

Ανατολική Μακεδονία

Αυτοψία στις περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας, που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, από χθες το βράδυ, πραγματοποιεί από το πρωί ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, σε μια προσπάθεια να εκτιμηθεί από κοντά η κατάσταση και να υπάρχει καλύτερος συντονισμός για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων, που πλήττουν τα τελευταία τρία 24ωρα την περιοχή.

Από νωρίς το πρωί, οι Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Δράμας έχουν πληγεί από νέα έντονη χιονόπτωση -ίσως την ισχυρότερη των τελευταίων ωρών- με αποτέλεσμα να έχουν αποκλειστεί ολόκληρες γειτονιές και συνοικίες, ενώ είναι αδύνατη η κυκλοφορία των αυτοκινήτων ακόμα και στο κέντρο των δυο αστικών κέντρων χωρίς τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Από νωρίς το πρωί, η Διεύθυνση Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας δέχθηκε πολλές κλήσεις από πολίτες που έπρεπε να μεταβούν στο νοσοκομείο ή σε ιδιωτικό νοσηλευτικό κέντρο για αιμοκάθαρση και δεν υπήρχε δυνατότητα πρόσβασης από κανένα όχημα πέραν αυτών του Δήμου.

Καρδίτσα

Με απόφαση του δήμου Καρδίτσας, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου. Επίσης, κλειστοί θα παραμείνουν αυτές τις δύο ημέρες οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, καθώς και τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών του δήμου.

Ο Δήμος Τρικκαίων ανακοινώνει ότι με απόφαση του δημάρχου, Δημήτρη Παπαστεργίου, αύριο Πέμπτη 12 Ιανουαρίου τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιφέρεια ευθύνης του θα παραμείνουν κλειστά. Αντίθετα, ανοιχτοί θα είναι οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, μόνο στην πόλη των Τρικάλων. Η απόφαση λαμβάνεται εξαιτίας του παγετού, της ολισθηρότητας των δρόμων και των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Τέλος, λόγω της συνεχιζόμενης, έντονης κακοκαιρίας δεν θα λειτουργήσουν αύριο όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Καλαμπάκας, καθώς και όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεταφορά αφρικανικής σκόνης: Συστάσεις της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας

Κεχαγιά: Η κυβέρνηση να κατονομάσει τα οικονομικά συμφέροντα που θεωρεί ότι της κάνουν πόλεμο

Καιρός: Έρχεται… καλοκαίρι – Η πιο ζεστή μέρα με 27°C

Λασποβροχές και αφρικανική σκόνη: Ανεβαίνει η θερμοκρασία, έως 24°C ο υδράργυρος

ΟΗΕ: Μεγάλη πιθανότητα το 2024 να είναι η πιο ζεστή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr