Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καιρός: Νέο κύμα χιονιά, κρύο, βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Νέο κύμα χιονιά, κρύο, βροχές και καταιγίδες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καιρός, Καταιγίδες,

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από το βράδυ της Δευτέρας από τα νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες (που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και πιθανώς τοπικά από χαλαζοπτώσεις) και τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

1. Από το βράδυ της Δευτέρας (23/01/17) στα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο και πιθανώς στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

2. Την Τρίτη (24/01/17):

α. Στα νησιά του Ιονίου τις πρωινές ώρες.

β. στην Πελοπόννησο (κυρίως στα παραθαλάσσια) και πιθανώς στην Αττική και την Κρήτη μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

γ. Κατά τόπους σε όλη την ανατολική νησιωτική χώρα.

3. Την Τετάρτη (25/01/17) στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν:

1. Από το βράδυ της Δευτέρας (23/01/17) στα ορεινά-ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς, της Πελοποννήσου καθώς και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρα (πανω από τα 300 μέτρα).

2. Την Τρίτη (24/01/17):

α. Στις προαναφερθείσες περιοχές μέχρι τις απογευματινές ώρες.

β. Στα ορεινά-ημιορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (πάνω από τα 300 μέτρα) της κεντρικής-ανατολικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

3. Την Τετάρτη (25/01/17) στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Την Τρίτη σε όλη τη χώρα θα σημειωθεί κακοκαιρία, με βροχές, τοπικά ισχυρές καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα όμως βαθμιαία και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι σε όλη τη χώρα θα είναι ανατολικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ. H θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ενώ παγετός θα σημειώνεται το βράδυ και νωρίς το πρωί σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, σποραδικές βροχές και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Η θερμοκρασία από μείον 4 έως 7 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βορειοδυτικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο από 2 έως 7 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά με σταδιακή εξασθένηση. Άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ και θερμοκρασία από μείον 2 έως 13 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα βόρεια ορεινά με βαθμιαία βελτίωση. Ο υδράργυρος από 0 έως 13 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες και σταδιακή εξασθένηση των ανέμων.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Νοτιοανατολικοί και βαθμιαία βόρειοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και το θερμόμετρο από 9 έως 15 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, βροχές τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και θερμοκρασία έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, βροχές, σποραδικές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά με εξασθένηση το απόγευμα. Ο υδράργυρος από μείον 1 έως 10 βαθμούς.

Στην Αττική, τοπικές βροχές και καταιγίδες με σταδιακή εξασθένηση. Βόρειοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανατροπή: Τι ώρα φεύγει η αφρικανική σκόνη – Δυστυχώς… έρχεται ξανά

Από Τετάρτη 24/4 καθαρίζει η ατμόσφαιρα

Η αφρικανική σκόνη μεταφέρει σωματίδια – Τι πρέπει να κάνετε

Επιστήμονες: Ολοένα και συχνότερα τα κύματα ακραίας ζέστης στην Ευρώπη

Ο Θοδωρής Γιάνναρος εκτιμά τι μας περιμένει το καλοκαίρι του 2024 στο πεδίο του καιρού

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr