Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τουρκικές εφημερίδες για τους δύο φυγάδες κομάντο: “Η Ελλάδα τους προστάτευε”

Οι τουρκικές εφημερίδες για τους δύο φυγάδες κομάντο: “Η Ελλάδα τους προστάτευε”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πραξικόπημα Τουρκία, Τουρκία,

Σημαντικό θέμα στον τουρκικό Τύπο είναι οι δύο φυγάδες Τούρκοι κομάντος που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στο απόσπασμα θανάτου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το βράδυ του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

Η τουρκική Aksam με τίτλο «Ορίστε οι δύο προδότες κομάντο SAT», το οποίο φέρει και την φωτογραφία των τελευταίων, αναπαράγει την δήλωση του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου ότι η δικαιοσύνη θα αποφασίσει για το αν η Ελλάδα θα τους εκδώσει ή όχι και για αν θα γίνει δεκτό το αίτημα που υπέβαλαν για άσυλο.

Παραθέτει επίσης σχόλιο του ΒCC ότι η μη έκδοση των 8 αξιωματικών μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για νέους φυγάδες, πράγμα που προκαλεί ανησυχία στην Αθήνα.

Η εφημερίδα Sozcu προσθέτει ότι η Ελλάδα αύξησε τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα.

Η Birgun γράφει ότι αξιωματούχος της Αστυνομικής Διεύθυνσης στην Ελλάδα δήλωσε ότι ο εισαγγελέας δεν έχει ασκήσει δίωξη στους δύο στρατιώτες για παράνομη είσοδο.

Γράφει επίσης ότι οι ελληνικές και οι τουρκικές Αρχές βρίσκονται σε επαφή σχετικά με την κατάσταση των εν λόγω στρατιωτών.

Η Haberturk σε δημοσίευμα με τίτλο «Η Αθήνα περιμένει το αίτημα έκδοσης για τους δύο στρατιώτες» γράφει ότι οι τελευταίοι κρατούνταν κάπου στην βόρεια Ελλάδα από τις 20 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ανώνυμες πηγές της ελληνικής κυβέρνησης σχολίασαν ότι η κατάσταση φαίνεται να είναι πιο σοβαρή αυτήν την φορά.

Ο Γιώργος Κιρμπάκης γράφει στη Hurriyet ότι οι δύο στρατιώτες κατά την παράδοσή τους στο αστυνομικό τμήμα στην Ορεστιάδα απέκρυψαν αρχικά τις ταυτότητές τους, δηλώνοντας ότι είναι ηλεκτρολόγοι.

Οι ερντογανικές λαϊκές εφημερίδες έχουν τίτλους επιθετικούς προς την Ελλάδα. Η Star έχει τίτλο που κάνει λόγο για «Ασπίδα Αθήνας στους στρατιώτες της FETO», δηλαδή στους δύο στρατιώτες που κατηγορούνται ως οπαδοί του αυτοεξόριστου ιμάμη Γκιουλέν, ενώ η Yeni Safak, εφημερίδα που ελέγχεται προσωπικά από τον Ερντογάν, έχει τίτλο «Η Ελλάδα τους προστάτευσε».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr