Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο εμίρης του Κατάρ κάνει δικά του επτά νησιά στο Ιόνιο

Ο εμίρης του Κατάρ κάνει δικά του επτά νησιά στο Ιόνιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επτά νησιά στο Ιόνιο κάνει δικά του ο εμίρης του Κατάρ κι όλο αυτό κάποιοι το βλέπουν ως… επιτυχία, δίχως να βάζουν το μυαλουδάκι τους να κάνει μια δεύτερη σκέψη: τι τα θέλει επτά νησιά ο εμίρης;

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Realnews, το Ιόνιο Πέλαγος παραμένει το προνομιακό πεδίο για τις… αγορές του, καθώς ο Χαλίφα μπιν Χαμάντ αλ Θάνι απέκτησε το μισό νησί του Πεταλά και λίαν συντόμως θα αποκτήσει και το άλλο μισό.

Συνολικά προτίθεται να δικά του επτά νησιά στο σύμπλεγμα των Εχινάδων. Ιδιαιτέρως, όμως, η απόκτηση του Πεταλά θεωρείται στρατηγικής σημασία καθώς είναι το μεγαλύτερο νησί στις Εχινάδες.

Ο Πεταλάς, που βρίσκεται πολύ κοντά στις ακτές της Δυτικής Αιτωλοακαρνανίας και ανήκει στο νομό Κεφαλληνίας, είχε βγει τα τελευταία χρόνια προς πώληση σε μεγάλα μεσιτικά γραφεία της Ελλάδας και του εξωτερικού με τιμή στα 38 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο ο εμίρης φαίνεται να αποκτά το νησί με σαφώς μικρότερο ποσό.

Το νησί είναι ακατοίκητο και πέρασε στην ιδιοκτησία ελληνικής οικογένειας 100 χρόνια πριν από Μονή των Ιωαννίνων.

Ο εμίρης απέκτησε επίσης τη νήσο Δρακονέρα, στις Βόρειες Εχινάδες, το Προβάτι και τέσσερις νησίδες με τις ονομασίες Γκράβαρης, Απασα, Σωρός και Πίστρος ενώ βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την εξαγορά ακόμα δύο νησιών του συμπλέγματος, του Βρομώνα και της Μάκρης.

Στο μεταξύ πρέπει να σημειωθεί πως η πολυαναμενόμενη αξιοποίηση της Οξυάς και η μετατροπή της σε art island προσκρούει στην ελληνική νομοθεσία.

Συγκεκριμένα ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η περιβαλλοντική μελέτη, καθώς το νησί υπάγεται σε καθεστώς Natura.

Οι περιορισμοί που είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί στη δόμηση οδήγησαν τον εμίρη στην απόφαση να αγοράσει και άλλα νησιά, ώστε να ολοκληρώσει το επιχειρηματικό του σχέδιο στο Ιόνιο, με επιβλητικές ξενοδοχειακές μονάδες επτά αστέρων που θα γίνουν πόλος έλξης για πλούσιους και διάσημους από όλον τον κόσμο.

Στα σχέδια του εμίρη του Κατάρ είναι να ολοκληρώσει το πλάνο των αγορών ιδιόκτητων νησιών στην περιοχή του Ιονίου και στη συνέχεια να εκπονηθούν τα σχέδια αξιοποίησης τους από μελετητικά γραφεία διεθνούς εμβέλειας, είναι η επίσημη ανάγνωση.

Εμείς, όμως, συνεχίζουμε να αναρωτιόμαστε: τι τα θέλει ο εμίρης επτά νησιά;

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι πέθανε Ισραηλινός όμηρος λόγω έλλειψης φαρμάκων και τροφής

Ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ στο Κατάρ για συνάντηση με θέμα την απελευθέρωση ομήρων

Ο Ιμπραήμ Καλίν (MİT) εισήλθε παράνομα στην κατεχόμενη βόρεια Συρία και ήρθε αντιμέτωπος με διαδηλωτές

Ο πρώην υπαρχηγός του αλβανικού ΠΝ ρωτάει πώς θα ορίσουν Αλβανία και Ελλάδα ΑΟΖ όταν δεν έχουν καθορισμένα χερσαία σύνορα

Το Κατάρ αγόρασε τη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου (MSC) όπως αγόρασε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr