Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tσουχτερά πρόστιμα σε όποιον καπνίζει μέσα σε όχημα που βρίσκονται παιδιά

Tσουχτερά πρόστιμα σε όποιον καπνίζει μέσα σε όχημα που βρίσκονται παιδιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα μέτρο που έπρεπε να ληφθεί εδώ και πολλά χρόνια, φαίνεται να μπαίνει σε εφαρμογή αφού έρχονται νέες ρυθμίσεις και θα επιβάλλονται πρόστιμα 1.500 ευρώ σε όποιον καπνίζει μέσα σε όχημα που βρίσκονται παιδιά κάτω των 12 ετών.

Η ρύθμιση δεν εξαιρεί οχήματα στα οποία ο καπνιστής δεν είναι ο οδηγός.

Μάλιστα το πρόστιμο διπλασιάζεται στα 3.000 ευρώ, εάν αυτός που κάνει χρήση προϊόντων καπνού, νέων προϊόντων καπνού, ηλεκτρονικών τσιγάρων και φυτικών προϊόντων για το κάπνισμα οδηγεί αυτοκίνητο δημοσίας χρήσης.

Και αφαίρεση άδειας οδήγησης για ένα μήνα

Επιπλέον, στους οδηγούς των οχημάτων αυτών επιβάλλεται η αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για διάστημα ενός μηνός για κάθε παράβαση έστω και αν δεν διέπραξαν οι ίδιοι την παράβαση αλλά πρόσωπο που επιβαίνει στο αυτοκίνητο.

Επίσης, τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση του ατμίσματος ηλεκτρονικού τσιγάρου σε άλλους δημόσιους χώρους, ενώ με πειθαρχικές και διοικητικές κυρώσεις θα βρεθούν αντιμέτωποι οι δημόσιοι υπάλληλοι που καπνίζουν στην εργασία τους.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας τίθενται σε ισχύ νέες ρυθμίσεις για τη χρήση προϊόντων καπνού, νέων προϊόντων καπνού , ηλεκτρονικών τσιγάρων και φυτικών προϊόντων για το κάπνισμα , σε μια προσπάθεια να τεθεί ο αντικαπνιστικό νόμος σε ισχύ.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν θα διενεργούνται τακτικές, αλλά και έκτακτες αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός συμμόρφωσης με τις νέες διατάξει, ενώ όργανα ελέγχου θα συντάσσουν μηνιαίες εκθέσεις με αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τα αποτελέσματα των ελέγχων και τη διαπίστωση των παραβάσεων, ώστε να ελέγχονται τυχόν επαναλαμβανόμενες παραβάσεις χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος και να προβαίνει η υπηρεσία σε ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Οι έκτακτοι έλεγχοι θα διενεργούνται οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας, ανάλογα με το ωράριο λειτουργίας του ελεγχόμενου χώρου, δίνοντας προτεραιότητα σε χώρους στους οποίους έχουν ήδη διαπιστωθεί παραβάσεις.

Σε περίπτωση καταγγελίας κινητοποιείται η διαδικασία εκτάκτου ελέγχου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Άδ. Γεωργιάδης: Ομολόγησε ανερυθρίαστα την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας

Συναγερμός στον ΕΟΔΥ: Έξαρση κρουσμάτων μηνιγγίτιδας στην Πάτρα

Συνεδριάζει την Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κ. Μητσοτάκη

Μέχρι 2.000 το υποχρεωτικό «φακελάκι» για τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία

Δεν παίζεται! Ο Άδωνις ποζάρει αγκαλιασμένος με τον Καρανίκα, επαινεί τον Τσίπρα και πανηγυρίζει

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr