Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Συμβούλιο της Ευρώπης διαπιστώνει μείωση των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές

Το Συμβούλιο της Ευρώπης διαπιστώνει μείωση των κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι φυλακίσεις στην Ελλάδα κατέγραψαν μείωση κατά 18,8% από το 2014 έως το 2015, η οποία συνοδεύτηκε και από σχετική αποσυμφόρηση στα σωφρονιστικά καταστήματα, δείχνει έρευνα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στις ελληνικές φυλακές η αναλογία μειώθηκε από 121,4 κρατούμενους ανά 100 θέσεις στους 97 ανά 100 θέσεις. Σύμφωνα με τη μελέτη, αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα πέτυχε τα καλύτερα αποτελέσματα μεταξύ των κρατών-μελών του Συμβουλίου.

Ειδικότερα στην Ελλάδα:

Την 1η Ιανουαρίου 2015 ο συνολικός αριθμός των κρατουμένων ήταν 9.646 άτομα επί 9.886 θέσεων των 6 τετραγωνικών η καθεμία κάτι που μεταφράζεται σε 97,6 κρατούμενους ανά 100 θέσεις.

Η αναλογία των κρατουμένων στον πληθυσμό ήταν 89,4 άτομα ανά 100.000 κατοίκους.

Ακόμη, το 5,4% των κρατουμένων ήταν γυναίκες, το 54,4% ξένοι και το 21,8% προφυλακισμένοι χωρίς τελική καταδικαστική απόφαση.

Στην Ευρώπη:

Συνολικά, ο αριθμός των κρατούμενων (1.404.398) μειώθηκε στις ευρωπαϊκές φυλακές κατά 6,8% από το 2014 έως το 2015, αν και ο συνωστισμός συνεχίζει να αποτελεί πρόβλημα σε 15 χώρες.

Εκτός από την Ελλάδα όπου η μείωση έφτασε το 18,8%, σημαντικές μειώσεις καταγράφηκαν και στην Κροατία (-10%), τη Δανία (-11%), τη Βόρεια Ιρλανδία (-9,7%) και την Ολλανδία (-9,5%).

Στην αντίθετη τροχιά κινήθηκαν η Γεωργία (+20,5%), η πΓΔΜ (+12%), η Τουρκία (+11,6%), η Τσεχία (+11,4%) και η Αλβανία (+10,3%).

Η χώρα με τα μεγαλύτερα ποσοστά φυλακίσεων είναι η Ρωσία (439,2 ανά 100.000 κατοίκους), ενώ ακολουθούν η Λιθουανία, η Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν, η Λετονία, η Τουρκία και η Μολδαβία. Στον αντίποδα βρίσκουμε την Ολλανδία (53) και τις σκανδιναβικές χώρες.

Ο μεγαλύτερος συνωστισμός καταγράφηκε στις φυλακές της πΓΔΜ (138,2 κρατούμενοι ανά 100 θέσεις) και ακολουθούν η Ισπανία, η Ουγγαρία, το Βέλγιο, η Αλβανία, η Γαλλία και η Πορτογαλία.

Οι περισσότεροι από τους κρατούμενους (ένας στους πέντε) φυλακίστηκαν για κατηγορίες που σχετίζονται με τα ναρκωτικά και ακολουθούν οι κλοπές, οι δολοφονίες και οι ληστείες.

Ένα άλλο στοιχείο που προέκυψε από την έρευνα είναι ότι ένας στους τρεις κρατούμενους εκτίει ποινή από ένα έως τρία χρόνια, ενώ οι κρατούμενοι που εκτίουν ποινή κάθειρξης από δέκα χρόνια και πάνω αντιπροσωπεύουν το 11,4% του συνολικού πληθυσμού των φυλακών.

Οι αυτοκτονίες είναι η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου μετά τα φυσικά αίτια, φτάνοντας το 25% επί του συνολικού αριθμού θανάτων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Αδειάζουν οι φυλακές στη Ρωσία: «Οι κρατούμενοι στέλνονται στον πόλεμο»

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Οι γυναίκες στην ΕΕ ζουν 5,4 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr