Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έρευνα Εισαγγελίας Διαφθοράς: Στοιχεία-φωτιά για τεράστιες μίζες στην αγορά των Leopard

Έρευνα Εισαγγελίας Διαφθοράς: Στοιχεία-φωτιά για τεράστιες μίζες στην αγορά των Leopard
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στοιχεία-φωτιά για τεράστιες μίζες στην προμήθεια των αρμάτων μάχης Leopard, προκύπτουν από την έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς, η οποία βρίσκεται στο τελικό της στάδιο.

Πρόκειται για μια από τις πλέον «ακριβές» αγορές του ελληνικού Δημοσίου που απασχολεί τη Δικαιοσύνη εδώ και πολλά χρόνια.

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για τεράστιες «μίζες» που διακινήθηκαν τόσο για την κύρια σύμβαση αγοράς όσο και για τη σύμβαση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων.

Η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς, που ολοκληρώνεται σε λίγο καιρό, αφορά σκέλος της υπόθεσης της κύριας σύμβασης αγοράς, για λογαριασμό του στρατού, 170 αρμάτων μάχης τύπου Leopard 2 από τη γερμανική εταιρία «Krauss Maffei Wegmann», με κόστος περίπου 1,7 δισ. ευρώ (Αριθμός σύμβασης 016A/03) που υπογράφηκε στις 20 Μαρτίου 2003.

Ο επίκουρος εισαγγελέας Διαφθοράς Αντώνης Ελευθεριάνος, που διενεργεί την έρευνα από κοινού με τη συνάδελφό του Πόπη Παπανδρέου, βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τελικό στάδιο της έρευνας και αναμένει απαντήσεις επί αιτημάτων δικαστικής συνδρομής που έχουν αποσταλεί στις κυπριακές Αρχές και αφορούν την εμπλοκή συγκεκριμένων εταιρειών και συγκεκριμένων προσώπων.

Αντίστοιχα αιτήματα προς άλλες χώρες έχουν απαντηθεί και -σύμφωνα με πληροφορίες από το Εφετείο- ο εισαγγελικός λειτουργός έχει πλέον σχεδόν ολόκληρο τον χάρτη των διαδρομών που ακολούθησαν τα «μαύρα χρήματα», τα οποία διακινήθηκαν για την επίμαχη αγορά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Νίκος Δένδιας: Πρέπει να ομογενοποιήσουμε τους τύπους των πολεμικών αεροσκαφών μας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr