Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι απαντά ο Τόσκας στα δημοσιεύματα για μεταφορά προσφύγων στην Ομόνοια

Τι απαντά ο Τόσκας στα δημοσιεύματα για μεταφορά προσφύγων στην Ομόνοια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κατηγορηματικά διαψεύδει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τα δημοσιεύματα για μεταφορά προσφύγων στην Ομόνοια με μέριμνα της Αστυνομίας.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο, χαρακτηρίζει “ανυπόστατους” τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς.

Όπως σημειώνει, «δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου προβάλουν ανυπόστατους ισχυρισμούς κατά τους οποίους πρόσφυγες μετά την εκκένωση κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας μεταφέρθηκαν με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας στην πλατεία Ομονοίας, όπου και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Συγκεκριμένα, σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» αναφέρεται ότι «λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυκτα της Δευτέρας λεωφορείο της αστυνομίας αποβίβασε στην Ομόνοια οικογένειες προσφύγων. Προέρχονταν όλοι από το κατειλημμένο κτίριο της οδού Αλκιβιάδου 4, που αρκετές ώρες νωρίτερα είχε εκκενωθεί από τις Αρχές. Υποτίθεται ότι όλοι θα μεταφέρονταν σε επίσημους χώρους στέγασης (…) μοιράστηκαν τελικά σε καταλήψεις της Αθήνας και όχι σε κάποια δομή φιλοξενίας της πολιτείας».

Σε άλλο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» αναφέρεται: ‘Σε φιάσκο εξελίχθηκε η προχθεσινή αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης του παλιού Δροκοπούλειου Αιμοδοτικού Κέντρου στην οδό Αλκιβιάδου, καθώς η πλήρης έλλειψη προετοιμασίας και συντονισμού από την πλευρά των αρμοδίων αρχών είχε αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι στην Ομόνοια τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη σχεδόν εκατό Σύροι πρόσφυγες που είχαν αναγκαστεί να απομακρυνθούν από το κτίριο το πρωί…’».

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα γεγονότα έχουν ως εξής:

«Οι 127 πρόσφυγες που διέμεναν στο κτίριο της οδού Αλκιβιάδου αρχικώς μεταφέρθηκαν στην Υπηρεσία Αλλοδαπών για έλεγχο των στοιχείων τους. Παρουσία εκπροσώπων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, 68 δήλωσαν διευθύνσεις κατοικίας ως φιλοξενούμενοι σε σπίτια ή τόπο διαμονής σε ξενοδοχεία (εκ των οποίων ένας δήλωσε διεύθυνση ξενοδοχείου στο οποίο μισθώνονται δωμάτια από την Υ.Α. του ΟΗΕ) και στη συνέχεια αποχώρησαν μόνοι τους. Μία γυναίκα συνοδευόμενη από μέλη της οικογένειάς της (σύνολο τέσσερις) μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις. Οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν σε δομές φιλοξενίας, ενώ για εννέα πρόκειται να κινηθούν οι διαδικασίες οικογενειακής επανένωσης ως μέλη μονογονεϊκών οικογενειών.

Οι ισχυρισμοί περί μεταφοράς των προσφύγων στην Ομόνοια και μάλιστα με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας είναι ανυπόστατοι».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

19χρονος εισέβαλε σε σχολείο στην Αθήνα με σφυρί και μαχαίρι – Τραυμάτισε τον διευθυντή και έναν μαθητή

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr