Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με αποστολέα τον Βασίλη Κικίλια η βόμβα που εξερράγη στο γραφείο του Τόμσεν

Με αποστολέα τον Βασίλη Κικίλια η βόμβα που εξερράγη στο γραφείο του Τόμσεν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας φέρεται ως αποστολέας του δέματος “βόμβα” προς το ΔΝΤ και το γραφείο του Πολ Τόμσεν στο Παρίσι, σύμφωνα με τα όσα επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι υποτιθέμενος αποστολέας του συγκεκριμένου πακέτου προς την έδρα του ΔΝΤ στο Παρίσι, ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, τον οποίο ενημέρωσε πριν από λίγο ο υπουργός.

Όπως είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «το τρομο-δέμα που έσκασε στα γραφεία του ΔΝΤ έφερε ως όνομα αποστολέα αυτό του εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια, τον οποίο ενημέρωσα αργά το απόγευμα».

«Δεν ήταν ευχάριστο ότι αυτά τα δέματα προήλθαν από την χώρα μας, αλλά το θέμα της τρομοκρατίας με τις διάφορες εκφάνσεις του είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων στην Ευρώπη», είπε ο κ. Τόσκας, εκτιμώντας ότι «δεν μιλάμε για νέο-τρομοκρατία, όπως κάποιοι θέλουν να την θεωρούν, αλλά είναι ουρά της παλιάς τρομοκρατίας».

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να επιβεβαιώνει τις αρχικές εκτιμήσεις πως πίσω από τη βόμβα που εξερράγη τραυματίζοντας μία υπάλληλο του ΔΝΤ βρίσκεται η τρομοκρατική οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, η οποία μόλις χθες είχε στείλει αντίστοιχο πακέτο βόμβα και στο Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο.

Υπενθυμίζεται ότι η βόμβα στο γραφείο του γερμανού υπουργού Οικονομικών έφερε ως αποστολέα το όνομα του Αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη.

Μία γυναίκα υπάλληλος της υποδοχής των γραφείων του ΔΝΤ στο Παρίσι τραυματίστηκε ελαφρά στα χέρια και το πρόσωπο όταν άνοιξε φάκελο ο οποίος περιείχε την βόμβα. Την ώρα της έκρηξης βρίσκονταν τρία άτομα στο χώρο, χωρίς να τραυματιστεί κανένας άλλος.

Οπως μεταδίδουν τα γαλλικά Μέσα στο φάκελο περιέχονταν πρώτη ύλη από πυροτεχνήματα, όπως δηλαδή και στο φάκελο που εστάλη στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία είχαν προηγηθεί απειλητικά τηλεφωνήματα, δεν διευκρινίζεται ωστόσο αν σχετίζονται με την έκρηξη. Η Αστυνομία ερευνά την προέλευση του φακέλου, που έφτασε ταχυδρομικώς στα γραφεία του ΔΝΤ και φέρεται να είχε παραλήπτη τον Πολ Τόμσεν.

Η έκρηξη ενός «παγιδευμένου πακέτου» σήμερα το πρωί στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι είναι «μια επίθεση» που δείχνει πως «είμαστε πάντα στο στόχαστρο», δήλωσε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στο περιθώριο μιας επίσκεψης στην Τουλόν.

Η έκρηξη αυτή προκάλεσε έναν τραυματία που βρίσκεται «μεταξύ ζωής και θανάτου», πρόσθεσε ο Ολάντ. Η αστυνομική διεύθυνση είχε κάνει αρχικά λόγο για έναν ελαφρά τραυματία. Την έρευνα ανέλαβε η εισαγγελία κατά της τρομοκρατίας.

Το κτήριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, στο κέντρο της πόλης, έχουν εκκενωθεί, έχουν απομακρυνθεί από το σημείο 150 άτομα.

Επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη στα γραφεία του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στη γαλλική πρωτεύουσα, ανέφερε η αστυνομία.

Λαγκάρντ: Καταδικάζω την άνανδρη πράξη βίας

Ενημερώθηκα για την έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, που προκάλεσε τον τραυματισμό ενός υπαλλήλου μας. Είμαι σε επικοινωνία με το γραφείο και συμπαραστέκομαι στους συναδέλφους μου εκεί», αναφέρει σε δήλωσή της η Κριστίν Λαγκάρντ και συνεχίζει:

«Καταδικάζω αυτή την άνανδρη πράξη βίας και επαναβεβαιώνω την αποφασιστικότητα του ΔΝΤ για να συνεχίσουμε το έργο μας σύμφωνα με την εντολή μας. Είμαστε σε στενή συνεργασία με τις γαλλικές αρχές να διερευνήσουν το περιστατικό και να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του προσωπικού μας», καταλήγει η δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ.

Το περιστατικό γίνεται σε λιγότερο από ένα 24ώρο αφότου φάκελος με εκρηκτικά παρελήφθη από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Οι Αρχές εξουδετέρωσαν τον μηχανισμό και δεν εξερράγη, ενώ αργότερα διαπιστώθηκε ότι ο φάκελος είχε αποσταλλεί από την Ελλάδα και με όνομα αποστολέα τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Άδ. Γεωργιάδης: Ομολόγησε ανερυθρίαστα την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Στην φυλακή οι έξι που συνελήφθησαν για την τρομοκρατική οργάνωση

Συνεδριάζει την Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κ. Μητσοτάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr