Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΕΦΚΑ: Το 60% των ασφαλισμένων έχει πληρώσει τις εισφορές του

ΕΦΚΑ: Το 60% των ασφαλισμένων έχει πληρώσει τις εισφορές του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ικανοποίησή του από τα έσοδα από την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, εξέφρασε ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ, Δημήτρης Τσακίρης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Δ. Τσακίρης επισημαίνει ότι έχουν επιδοθεί 1.321.000 ειδοποιητήρια και περίπου το 60% των ασφαλισμένων έχει ήδη πληρώσει τις εισφορές του, ήτοι 772.000 μη μισθωτοί (αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι).

Σύμφωνα με τον Δ. Τσακίρη, η εισπραξιμότητα από την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών αγγίζει περίπου τα 154 με 155 εκατ. ευρώ. «Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο ήδη από τον πρώτο μήνα», αναφέρει χαρακτηριστικά. Μεταξύ άλλων, ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ διευκρινίζει ότι οι εισφορές είναι χαμηλότερες πλέον για το 80% των εισφερόντων, σε σχέση με αυτές που κατέβαλαν, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016.

Ερωτηθείς για την παράταση που δόθηκε για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, ο Δ. Τσακίρης απαντά ότι η παράταση δόθηκε, λόγω κάποιων αστοχιών, κυρίως, μηχανογραφικών, οι οποίες, ωστόσο, αποκαθίστανται. Παράλληλα, απέκλεισε ενδεχόμενη νέα παράταση, λέγοντας ότι ο χρόνος που δόθηκε ως παράταση, είναι επαρκής, για να βελτιωθούν και αυτές οι αστοχίες, που προέκυψαν.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα, αλλά και αντιδράσεις που έχουν ανακύψει για μη αποτελεσματική λειτουργία του Φορέα, ο Δ. Τσακίρης σημειώνει ότι, «με βάση το μεγαλειώδες έργο που γίνεται, οι αστοχίες που παρατηρούνται, είναι μικρής εμβέλειας. Δεν βλάπτουν κανέναν- ούτε τους ασφαλισμένους ούτε την εισπραξιμότητα του συστήματος».

«Είναι υπερβολές του Τύπου» υπογραμμίζει και προσθέτει ότι «μπορεί ένα περιστατικό να ακούγεται, ανακυκλώνεται, το αναπαράγουν όλοι και μπορεί απλά να είναι ένα και μόνο περιστατικό. Αδικεί την προσπάθεια που κάνουμε, αλλά και τα στελέχη του ΕΦΚΑ, τα οποία στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι πληρωμές επιδομάτων και εφάπαξ από ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ από 15 έως 19 Απριλίου

Οι πληρωμές επιδομάτων και εφάπαξ από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ την εβδομάδα 1-5 Απριλίου

Οι πληρωμές επιδομάτων και εφάπαξ από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 22 Μαρτίου

Εφάπαξ και επιδόματα – Ποιοι πληρώνονται από Δευτέρα

ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές συντάξεων, εφάπαξ και επιδομάτων για την περίοδο 22 έως 26 Ιανουαρίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr