Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε τη σήραγγα Τεμπών που παραδίδεται σε κυκλοφορία τον Απρίλιο (βίντεο)

Δείτε τη σήραγγα Τεμπών που παραδίδεται σε κυκλοφορία τον Απρίλιο (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Παραδίδεται στην κυκλοφορία τον Απρίλιο η σήραγγα Τεμπών που είναι η μεγαλύτερη οδική σήραγγα της Ελλάδας και των Βαλκανίων, με μήκος 6 χλμ.

Συνολικά, η κατασκευή του νέου τμήματος του αυτοκινητόδρομου περιλαμβάνει δύο δίδυμες σήραγγες στα Τέμπη μήκους 2 και 6 χιλιομέτρων και μία δίδυμη σήραγγα στον Πλαταμώνα μήκους 2,7 χιλιομέτρων, καθώς και 14 χιλιόμετρα ανοιχτής οδοποιίας, 17 χλμ. δευτερεύουσες οδούς και οδούς εξυπηρέτησης, 22 γέφυρες και τεχνικά, 5 νέους ανισόπεδους κόμβους, κτίρια εξυπηρέτησης σηράγγων, κ.α.

Επιπλέον, κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου θα κατασκευαστούν και θα λειτουργήσουν 5 νέοι Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών ανά κατεύθυνση.

Με την ολοκλήρωση των έργων η απόσταση από την Αθήνα ως την Κατερίνη θα είναι στις τρεις ώρες και τριάντα λεπτά, ενώ με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη η απόσταση ως τη Λάρισα θα καλύπτεται σε μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά, ενώ ο χρόνος που θα απαιτείται από τη Θεσσαλονίκη ως τη Λαμία θα είναι δύο ώρες και σαράντα λεπτά και τέλος το Αθήνα-Θεσσαλονίκη μειώνεται μόλις σε τέσσερις ώρες και δεκαπέντε λεπτά.

Δηλώσεις Χρήστου Σπίρτζη

«Η χώρα αλλάζει σελίδα πηγαίνει σε μια νέα γενιά έργων, έργων που θα συμβάλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και στη δίκαιη ανάπτυξη», αναφέρει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χρήστος Σπίρτζης. Από τις αρχές Απρίλη και κάθε εβδομάδα θα γίνεται μια παράδοση, μεγάλη, των αυτοκινητοδρόμων της χώρας, με πρώτον αυτόν της σήραγγας των Τεμπών, προσθέτει.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε:

«Η μεγάλη προσπάθεια ολοκλήρωσης των έργων έχει αποδώσει. Από τις 31 Μαρτίου και μετά παραδίδονται στην κυκλοφορία όλοι οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι της χώρας, λειτουργικά. Και μέχρι το καλοκαίρι, μέχρι τον Αύγουστο θα έχουν παραδοθεί στην τελευταία τους λεπτομέρεια.

Από τις αρχές Απρίλη και κάθε εβδομάδα θα γίνεται μια παράδοση, μεγάλη, των αυτοκινητοδρόμων της χώρας.

Πρώτος δρόμος που παραδίδεται είναι της σήραγγας των Τεμπών, του Πλαταμώνα, και της παράκαμψης του πέταλου του Μαλιακού ολοκληρωμένο στο 100% του έργου.

Δεύτερος αυτοκινητόδρομος που παραδίδεται είναι της Κορίνθου-Πατρών πριν το Πάσχα, ενώ θα ακολουθήσουν ο αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας, ο Ε65, και η Ιόνια Οδός.

Πιστεύουμε ότι η χώρα αλλάζει σελίδα πηγαίνει σε μια νέα γενιά έργων, έργων που θα συμβάλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και στη δίκαιη ανάπτυξη».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραγωδία στα Τέμπη: Πληροφορίες για εντοπισμό κρανίου στο σημείο όπου μεταφέρθηκαν τα χώματα

Τέμπη: Προσφυγή από συγγενείς θυμάτων κατά της εισαγγελικής διάταξης για τον Τριαντόπουλο

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές – Όχι σε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ

Καρυστιανού για Αδειλίνη: «Τους νόμους τους γνωρίζει, γιατί δεν τους εφαρμόζει να μας πει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr