Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όπου φύγει φύγει – Αδειάζουν τα αστικά κέντρα εν όψει Πάσχα

Όπου φύγει φύγει – Αδειάζουν τα αστικά κέντρα εν όψει Πάσχα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με κάθε μέσο εγκαταλείπουν οι εκδρομείς του Πάσχα τα αστικά κέντρα, έχοντας, όπως όλα δείχνουν, σύμμαχό τους τον καλό καιρό.

Η Τροχαία βρίσκεται επί ποδός για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων, που αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ώρες.

Ειδικότερα, έχουν τεθεί σε εφαρμογή ενισχυμένα μέτρα από τις υπηρεσίες Τροχαίας, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με στόχο την αποτροπή ατυχημάτων.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας θα ισχύσει σήμερα απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στις εθνικές οδούς (ρεύμα εξόδου).

Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου…

Αυξημένη αναμένεται ότι θα είναι η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ακτοπλόων η κίνηση αναμένεται να κινηθεί περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ενώ για ορισμένους προορισμούς, δεν αποκλείεται να παρουσιάσει αύξηση.

Το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται σε επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων και συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω της αυξημένης κίνησης που παρατηρείται στους περιμετρικούς δρόμους γύρω από το λιμάνι.

Για σήμερα Μεγάλη Πέμπτη έχουν προγραμματιστεί 23 δρομολόγια πλοίων από τον Πειραιά και 16 από τη Ραφήνα.

Χθες Μεγάλη Τετάρτη από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 16 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν 15.955 επιβάτες, 2.488 Ι.Χ. οχήματα 714 φορτηγά και 324 δίκυκλα.

Για τον Αργοσαρωνικό επίσης πραγματοποιήθηκαν 29 απόπλοι, ενώ αναχώρησαν 4.580 επιβάτες, 760 Ι.Χ. οχήματα, 37 φορτηγά και 138 δίκυκλα.

Επίσης, χθες Μεγάλη Τετάρτη από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 11 απόπλοι πλοίων με 4.001 επιβάτες,1.086 οχήματα, 95 φορτηγά και 71 δίκυκλα, ενώ από το Λαύριο 5 αναχωρήσεις πλοίων με 1.302 επιβάτες,324 Ι.Χ. οχήματα, 33 φορτηγά και 21 δίκυκλα.

Αυξημένη κίνηση και στο “Ελ. Βενιζέλος”

Αυξημένη είναι και η αεροπορική κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» καθώς από χθες, Μεγάλη Τετάρτη μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα πρόκειται να πραγματοποιηθούν 2.630 πτήσεις συνολικά προς όλους τους προορισμούς (εσωτερικό – εξωτερικό).

Δημοφιλείς προορισμοί βάσει έξτρα πτήσεων και τσάρτερ είναι η Πάρος και η Κέρκυρα. Επίσης, στους δημοφιλείς προορισμούς συγκαταλέγονται και η Θεσσαλονίκη, η Σαντορίνη, η Λάρνακα, το Ηράκλειο, τα Χανιά και η Ρόδος.

Επιπλέον δρομολόγια ΚΤΕΛ και τρένων

Αυξημένη είναι η επιβατική κίνηση στα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων, αλλά και στον σταθμό των τρένων στη Λαρίσης.

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις με τα λεωφορεία, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού, Σοφοκλής Φάτσιος, η αυξημένη κίνηση που παρουσιάζεται πάντα σήμερα και Μεγάλη Παρασκευή θα καλυφθεί με έξτρα δρομολόγια από Αθήνα προς τους προορισμούς όλων των νομών της Ελλάδας.

Σε καθημερινή βάση τα δρομολόγια από τα ΚΤΕΛ Κηφισού είναι 236, ενώ τις δυο αυτές ημέρες φθάνουν τα 500 προς όλους τους προορισμούς. Αυξημένα δρομολόγια θα υπάρξουν για τις ημέρες αυτές και από τα ΚΤΕΛ Λιοσίων.

Για αυτούς που επιλέγουν να μετακινηθούν με τρένο, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέχρι και το πρώτο πρωινό δρομολόγιο του Μεγάλου Σαββάτου αυξάνει τη χωρητικότητα των αμαξοστοιχιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών.

Ωστόσο κάθε χρόνο, για Μεγάλο Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα, λόγω της προβλεπόμενης μειωμένης επιβατικής κίνησης σε ορισμένα τοπικά δρομολόγια και γραμμές του βασικού άξονα (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) προχωρεί σε τροποποίηση των δρομολογίων της

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πειραιάς: Κατέρρευσε διώροφο κτίριο στο Πασαλιμάνι – Νεκρός ένας 31χρονος αστυνομικός

Πέραμα: Στο νοσοκομείο 5χρονη που καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της

Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη και για ένα αδίστακτο σχέδιο χειραγώγησης της κοινής γνώμης για τα Τέμπη

Κεχαγιά: Η κυβέρνηση να κατονομάσει τα οικονομικά συμφέροντα που θεωρεί ότι της κάνουν πόλεμο

Νοσοκομείο «Μεταξά»: Συνελήφθη 43χρονη για κλοπές – Τραυμάτισε μια νοσηλεύτρια και έναν αστυνομικό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr